Share with:


חלבי

אופן הכנה

ציר ירקות:
1כרישה
2גזר
2 ענפי סלרי
1עגבניה
1 בוקה גרני
(לוקחים שכבה אחת של כרישה , שנים בפנים 2 עלי דפנה, 4גרגירי פלפל שחור שלם, שן שום אחת , מעט עלי פטרוזיליה, מלפפים וקושרים עם חוט -לאחר הבישול זורקים, הטעמים והארומות כבר בציר שלכם)

2 ליטר מים

לחתוך הכל לקוביות , בישול של חצי שעה ללא מכסה על אש בינונית ולסנן (שומרים את הנוזלים)

דוקסל פטריות:
1/2 חבילת פטריות שמפניון
2 בצלי שאלוט
15 גרם חמאה
40 מ"ל שמנת

קוצצים הכל שמים את החמאה ואז את הירקות על אש בינונית עד לריכוך
מוסיפים את השמנת ומצמצמים נוזלים

מכינים מסת הסמכה:
10 גרם חמאה רכה
10 גרם קמח

רוטב סופרם:
מרתיחים את הציר ומצמצמים לחצי כמות
מצמצמים עם מסת ההסמכה מעט מעט עם מטרפה מבשלים לחמש דקות מוסיפים את השמנת ומצמצמים לרבע כמות

מכינים את הבסיס בצק

לוקחים בצק עלים
לכל יחידה צריך 2 עיגולים קוטר 8
אחר עיגול שלם אחד עיגול עם חור קוטר 5
מורחים את החלק השלם עם חלמון שמים מעל את החלק העליון
מניחים במקרר לחצי שעה
מחממים תנור ל 180
אופים את הבסיסים עד להשחמה (20 דקות בערך)
חותכים בזהירות את החלק הפנימי כך שנוצרת מעין קערית
שמים את הדוקסל פטריות מעליו שופכים את הרוטב סופרם ומגישים מיד

רוצים לשנות לשדרג?
בבקשה…

קרם שמנת בטטה

1 בטטה מבושלת בישול מלא מרוסקת
100 גרם שמנת
50 גרם חמאה

מעבירים את הבטטה דרך מסננת קוסקוס
מוסיפים את החמאה (הבטטה חייבת להיות חמה) ומערבבים עד להמסה
שמים את הבטטה בסיר עם השמנת ומבשלים עד להסמכה
מתבלים במלח ופלפל

שמים בצלחת קרם בטטה ומעליו את הדוקסל

רוצים את זה לחג?

בבקשה…

מבשלים בשר כבש במים חצי בישול
קוצצים דק
שמים בסיר את הבשר
1 כרישה
1 בצל קצוץ דק
3 גבעולי עירית קצוצים
מלח ופלפל
2ליטר מים
מבשלים על אש קטנה כחמש שעות
מסננים וקוצצים דק דק
ממלאים את הבסיס

קרם קוקוס:
200 גרם חלב קוקוס
1/2 כפית קארי צהוב
3 גבעולי עירית קצוצים דק
מלח ופלפל
1 תמר מחולק לארבע ללא הקליפה

מבשלים הכל על אש קטנה למשך כחצי שעה עד לצמצום בחצי

שמים בצלחת את הבסיס עם מילוי הבשר כבש
שופכים מעל רוטב חם
מעטרים במעט עירית קצוצה ומגישים מיד

אני יודע שהמתכון קצת ארוך
לכל שאלה אני פה ובפרטי בשמחה

דוקסל פטריות ורוטב שמנת סופרם
דוד מרציאנוספר המתכונים של
מתכון של

דוד מרציאנו

33 מתכונים