Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

החומרים
1 בצל בינוני- קצוץ
3-4 סלקים בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות (2X2 בערך אפשר קצת יותר)
1 כפית פלפל שחור (לא חייבים . אפשר פחות)
3/4 כוס מים
פלפל חריף לפי הטעם –לא חייבים מוסיף פיקנטיות
שמן לטיגון –כ- 2 כפות
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מיץ לימון
2 כפות גדושות אבקת מרק עוף
צרור עלי כוסברה קצוץ קטן
3.5 כוסות מים

אופן ההכנה
מטגנים בשמן את הבצל ומוסיפים לזה את הסלק החתוך ואת הפלפל החריף ופלפל שחור מערבבים יחד אפשר להוסיף אם רוצים ערבוב נוסף ו- 3/4 כוס מים מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש מידי פעם לבדוק שיש מים וכך עד שהסלק מתרכך מעט .
בשלב הזה מוסיפים לימון , סוכר, א. מרק עוף פרווה ואת המים ושוב רתיחה לבדוק שהטעם יוצא חמוץ מתוק ומעט פיקנטי במידת הצורך להוסיף סוכר או לימון .
בעודו מבעבע זורקים פנימיה את כדורי הקובה שהוכנה מבעוד מועד מדי פעם מנענעים את הסיר כדי שלא ידבקו אחד על השני . מנמיכים את הלהבה במכסה חצי פתוח מבשלים כ-10-15 דקות עד שהקובה שקופה משנה גוון.
סוגרים את הגז ולתוך הסיר מכניסים את צרור הכוסברה הקצוצה וסוגרים מכסה .

בהצלחה ובתאבון
דליה לוי

  1. לחצו כאן >> להצטרפות לערוץ היוטיוב שלי