Share with:


פרווה

אופן הכנה

קילו חצילונים קטנים שחורים.
לחרוץ אותם.
לבשל את החצילים ל 10 דקות עם כף מלח וכף חומץ.
מסננים ונותנים לנוזלים להתנקז.
❤מכינים מלית:
ראש שום קצוץ גס
פלפל ירוק חריף
4 גמבה אדומה מתוקה לחתוך לקוביות קטנות.
כף פפריקה מתוקה
כפית מלח
רבע כפית מלח לימון
חצי כוס שמן זית
2-3 לימונים כבושים חתוכים.
חופן נענע קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצים
חופן אגוזי מלך קלויים (ממליצה)
4 עליי סלרי קצוצים דק
מערבבים את כל החומרים ביחד.
ממלאים את בטן החציל, מסדרים בצנצנת עמוקה גדולה.
בסיר מבשלים את המרינדה עד לרתיחה:
ליטר מים, עלה דפנה 1, לימון שלם עם הקליפה לפרוס דק, 2 כפות מלח, פלפל צ'ומה חריף שודניה.
חצי כוס שמן, 3 כפות חומץ בלסמי.
מצננים מעט, משפרים טעמים ויוצקים לצנצנת.
מוכן לאכילה כבר אחרי יומיים שלושה.