Share with:


פרווה

אופן הכנה

מרכיבים:
5 ביצים
2-3כפות שמן
1 אבקת אפייה/אבקת סודה לשתיה (10 גרם)
קמח(כמה שלוקח עד שנהיה בצק רך ומעט דביק)

אופן ההכנה:
נותנים לבצק לנוח כחצי שעה.
מחלקים את הבצק בין 4-5 כדורים שווים.
כל כדור פותחים במערוך ולחלק אותו לרצועות מפזרים קמח על השולחן ושמים את הרצועות בכדי שלא ידבק למטה.
משתמשים במכשיר ידני/חשמלי של דבלה או של פסטות.
לוקחים כל רצועה מעבירים אותה במכשיר על מספר 1
ושרוצים את הרצועה של הבצק יותר דקה מעבירים למספר 6 אחרי שהעברנו למספר 1.
שמסיימים,תולים אותם במקל או שמניחים על השולחן שהוא מקומח.
במקביל,לוקחים סיר ושמים בו בין 2-3 ליטר שמן ונותנים לו להגיע לרתיחה.
שמגיע לרתיחה,מנמיכים את האש בין בינוני-לנמוך.
ואיך מטגנים?
מלפפים כל רצועה בצורת ספירלה.
ואז שמים בסיר ותוך כדי הטיגון, מסובבים את הדבלה בעזרת מזלג עד שמתקבלת צורה כמו שושנה.
נותנים לדבלה להטגן עד שצבעה יהיה זהוב וטעמה יהיה קריספי.
ונותנים לה מעט להצנן ולאחר מכן,טובלים אותה בדבש ושמים מעל שומשום (מי שאוהב)

מתכון לסירופ הדבש:
4 כוסות מים
קילו סוכר
לימון שלם אחד סחוט
טיפה זהר מי ורדים (מי שרוצה)
ושתי סוכר וניל

נותנים להגיע לרתיחה גבוהה אחר כך מנמיכים את האש שתהיה נמוכה ומשאירים אותה עד שיהיה סמיך ודביק ואז מורידים מהאש

דבלה_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
בריג'יט רובין סבןספר המתכונים של
מתכון של

בריג'יט רובין סבן

31 מתכונים