Share with:


חלבי

אופן הכנה

ממתק דביק ומתוק מפוצץ אגוזים וטעים כל כך!!! אני לא מרשה לעצמי לאכול לעיתים קרובות כי זה כל כך משמין, אבל אמאלה כמה שזה טעים!
וכשזה תוצרת בית, אז בכלל… ומה שכיף שאפשר לשים בפנים איזה אגוזים שרוצים!
אז זה המתכון שלי, סופר פשוט שממש כל אחד יכול להכין! 😍

תעקבו גם באינסטגרם: https://www.instagram.com/madlen_patisserie/

מצרכים לתבנית חד פעמית בינונית:
– חבילת עלי פילו
– בין 150 ל200 גרם חמאה מומסת
– 450 גרם אגוזים טחונים/קצוצים שרוצים, אני השתמשתי בשקדים ואגוזי מלך
– כף קינמון
– 4 כפות שטוחות סוכר חום בהיר (אפשר גם לבן)
– מעט גרידת לימון

לסירופ סוכר:
– כוס סוכר
– חצי כוס מים
– כף דבש
– 2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:
1. מערבבים אגוזים עם קינמון, גרידת לימון וסוכר חום.
2. מניחים עלה פילו על משטח נקי ומורחים בעזרת מברשת חמאה מומסת. מניחים עליו עלה נוסף וגם אותו מברישים בחמאה.
3. מסדרים 3-4 כפות אגוזים בקצה אחד של הדפים ומגלגלים לרולדה. את הרולדה מניחים בתבנית. אם הרולדה ארוכה מדי אפשר לחתוך את הקצוות ולשמור בצד. אפשר גם לדחוס וליצור כיווץ בחלק העליון של הרולדה כדי שכולה תיכנס לתבנית. עושים רולדות נוספות באותו אופן עד שהתבנית מלאה.
4. מורחים את כל הרולדות בחמאה מומסת מלמעלה.
5. חותכים עם סכין חדה את הרולדות לחתיכות בקלאווה בגודל הרצוי, כי אחרי האפייה יהיה קשה לחתוך בצורה יפה.
6. אופים בחום של 180 מעלות כ25 דקות, עד שהרולדות שחומות ויפות.
7. מכינים סירופ סוכר: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ומרתיחים עד שהסוכר נמס לגמרי.
8. יוצקים את הסירופ על הבקלאווה איך שהיא יוצאת מהתנור.

וזהו, יש לכם בקלאווה מושלמת!!
לזלול ולהנות 😋😋😋

בקלאווה
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים