Share with:


פרווה

אופן הכנה

מרכיבים:
2 חבילות עלי פילו.
300 גרם שקדים לבנים וטחונים
2 כפות שומשום
100 גרם אגוזים טחונים
כפית אבקת קליפת תפוז יבשה
כמה טיפות מי זהר
וגם כמה טיפות מי ורדים
2 שקיות סוכר וניל
שמן סויה למריחת העלים.
כמה כפות של סוכר לפי הטעם.

אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה ושמים בצד.
לוקחים כל שכבה של עלה פילו ומניחים אותה במגש.
מברישים עם שמן כל שכבה של עלה פילו וככה כל שכבה עושים זאת עד שמגיעים
לשש שכבות.
שמים את השקדים מעל כל עלה של פילו ושוב שמים עוד שש שכבות של עלה פילו כמו שעשינו בהתחלה.
מהדקים טוב וחותכים בעזרת הסכין צורות של מעויינים.
מכניסים בתנור שחומם מראש
ל 170 מעלות.
אחרי שהבקלאווה השחימה,
מוציאים מהתנור ומוזגים עליה סירופ דבש חם שהכנו מראש.
מכניסים שוב לתנור לכמה דקות עד שייספג בה הדבש.
נותנים לבקלאווה להתקרר ורק למחר חותכים אותה שמעט תתקשה ולא תתפרק.

בקלאווה טוניסאית אסלית_מתכון של בריג'יט רובין סבן – מאסטר מתכונים
בריג'יט רובין סבןספר המתכונים של
מתכון של

בריג'יט רובין סבן

31 מתכונים