סמבוסק מתוק שנקרא "חילו", סמבוסק חילו הוא בעצם כיסוני בצק במילוי משגע של תמרים שקדים, קוקוס, אגוזים וכל טוב
לבצק:
2 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
50 גר' מחמאה מומסת
3 כפות שמן
2 כפות שטוחות סוכר
קורט מלח
רבע כוס מים
למרוח מעל:
1 ביצה
2 כפות שומשום
למלית:
15 תמרים מגולענים ומעוכים או 5 כפות ממרח תמרים
כוס שקדים/בוטנים גרוסים
כוס אגוזי מלך גרוסים
2 כפות קוקוס
3 טיפות מי ורדים
2 כפות מים
הכנה
ללוש כל החומרים לבצק אחיד לפי הסדר הבא: מחמאה, שמן, מים, סוכר, מלח קמח ולבסוף את השמרים
לתת לבצק מנוחה חצי שעה.
בינתיים להכין את המלית: לשפוך את כל חומרי המלית לקערה ולערבב היטב.
לרדד לעובי דק ולקרוץ עיגולים בקוטר כ 3-4 ס"מ.
לשים כפית מהמלית על כל עיגול ולקפל לצורת חצי ירח.
להדק היטב למרוח ביצה, לפזר שומשום.
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ- 10 דק'