Share with:


פרווה

אופן הכנה

סמבוסק מתוק שנקרא "חילו", סמבוסק חילו הוא בעצם כיסוני בצק במילוי משגע של תמרים שקדים, קוקוס, אגוזים וכל טוב

לבצק:
2 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
50 גר' מחמאה מומסת
3 כפות שמן
2 כפות שטוחות סוכר
קורט מלח
רבע כוס מים

למרוח מעל:
1 ביצה
2 כפות שומשום

למלית:
15 תמרים מגולענים ומעוכים או 5 כפות ממרח תמרים
כוס שקדים/בוטנים גרוסים
כוס אגוזי מלך גרוסים
2 כפות קוקוס
3 טיפות מי ורדים
2 כפות מים

הכנה
ללוש כל החומרים לבצק אחיד לפי הסדר הבא: מחמאה, שמן, מים, סוכר, מלח קמח ולבסוף את השמרים

לתת לבצק מנוחה חצי שעה.

בינתיים להכין את המלית: לשפוך את כל חומרי המלית לקערה ולערבב היטב.

לרדד לעובי דק ולקרוץ עיגולים בקוטר כ 3-4 ס"מ.

לשים כפית מהמלית על כל עיגול ולקפל לצורת חצי ירח.

להדק היטב למרוח ביצה, לפזר שומשום.

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ- 10 דק'

סמבוסק חילו – כיסוני בצק במילוי תמרים וכל טוב היישר מהמטבח העירקי
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים