Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים
14 דפי פילו
150 גר' חמאה

אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה ומניחים בצד
2. מניחים את העלים אחד על השני
3. מברישים חמאה על עלה אחד ומעליו מפזרים (חשוב לפזר ולא לשים בשורה, זה מקל על העלים להיפתח ולא להידבק)
4. לוקחים מקל באורך של העלים או יותר ובעובי ס"מ, מניחים על הבצק ומתחילים לגלגל את המקל מעל ההצק עד סופו,
מברישים דף בצק נוסף בחמאה ומניחים עליו את הבצק עם המקל שכבר גילגלנו ומגלגלים גם אותו מעליו
אוחזים בשתי הצדדים ודוחפים אותם למרכז, כלומר מכווצים..
ומחלצים לתבנית
(מכל 2 דפי בצק אנחנו יוצרים נחש של בקלאווה, מניחים בתבנים וחותכים ל-4 חלקים)
כך, חוזרים על הפעולה עם כל העלים
5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, עדיף טורבו ואופים כ-30 דק' עד שמשחים יפה..
6. מוציאים ושופכים מעל את הסירופ, כשהבקלאווה חמה.

למילוי:
כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים
כוס וחצי פיסטוקים קצוצים
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר לבן
חצי כפית קינמון
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד טוב את כל החומרים בקערה

לסירופ:
2 כוסות סוכר
1.5 כוס מים
2 תמצית מי ורדים
2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
מרתיחים הכל כ-10 דקות תוך כדי עירבוב מידי פעם ומצננים

בקלאווה
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים