Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבצק:
150 גר' קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 כפית סוכר
1 כף שמן קוקוס ( לא חייב קוקוס )
250 מ"ל מים רותחים
1 ביצה שלמה
1 ליטר שמן לטיגון

לסוכר הקינמון:
2 כוסות סוכר לבן
2 כפיות גדושות קינמון טחון
להגשה:
ריבת חלב
|
אופן ההכנה:
בסיר עם כף עץ מערבבים את המים הרותחים, הקמח, אבקת האפייה, מלח, סוכר ושמן קוקוס.
מערבבים היטב שלא יהיו גושים, וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד וקשה מאוד. עד שאין בכלל נוזלים בסיר, הבצק הופך לגוש, ושכבה לבנה מכסה את תחתית הסיר.
מכבים את האש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה.
מעבדים עד שהבצק מתקרר קצת, בהתחלה יצאו מלא אדים.
כשהאדים פוסקים והבצק התקרר קצת, מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב היטב.
בהתחלה זה יראה כאילו הבצק מתפרק, אבל אל דאגה, הוא חוזר לעצמו.
אפשר לעזור לו, ע"י לכבות את המיקסר ולהוריד מצידי הקערה.
כשהבצק מתגבש ואין גושים, מעבירים אותו לשקית זילוף עם צנתר משונן בקוטר 8 מ"מ.
מרתיחים שמן בסיר קטן עד בינוני וגבוה.
מה הטמפרטורה האידיאלית?
בין 170-190 מעלות צלסיוס.
אם אתם מרבים לטגן בשמן עמוק, אני ממש ממליץ לכם להשקיע במדחום. זה ישדרג את העבודה שלכם עם טיגון עמוק.
אז כשהשמן מגיע ל-170-190 מעלות, אפשר להתחיל לטגן את הצ'ורוס!
חותכים את קצה שקית הזילוף, מתחילים לזלף נחש אל תוך השמן, וגוזרים את הבצק עם מספריים.
כן, זה ממש כיף. פשוט מזלפים, וגוזרים. תלוי בגודל הסיר שלכם, הייתי מזלפת 3-6 יחידות כדי לא להעמיס.
בינתיים, מערבבים בכלי את הסוכר והקינמון.
כשהצ'ורוס משחימים, כעבור כ-4 דקות, מוציאים עם מלקחיים אל תוך סוכר הקינמון.
מזלפים נאגלה חדשה לשמן.
מצפים את הצ'ורוס היטב בסוכר קינמון ומעבירים לכלי.
חוזרים על הפעולה עד שכל הבצק טוגן.
מגישים חם וטרי עם ריבת חלב!

צ'ורוס 2 _מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים