Share with:


בשרי

אופן הכנה

לחביתיות:
ביצים 5 » Large
מים – 5 כוסות – סה"כ (1.2 ליטר)
שמן קנולה 2 כפות – סה"כ (20 מ"ל)
מלח – 1/2 כפית שטוחה
קמח לבן – 1/2 אריזת נייר – סה"כ (500 גרם)
תרסיס שמן קנולה 6 מנות – סה"כ (2 מ"ל), לשימון המחבת לחביתיות.

המילוי:
בשר בקר טחון – 1 ק"ג
בצל – 3.5 יחידות בינוניות – סה"כ (438 גרם), 3-4 בצלים קצוצים דק.
שמן קנולה – 3 כפות – סה"כ (30 מ"ל), לטיגון מילוי הבשר.
מלח – 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שאטה טחון – 1/2 כפית לפי הטעם.

לטיגון הבליני: שמן קנולה – 1/4 כוס

בליני גרוזיני במילוי בשר

הכנה:
1. הכנת החביתיות: טורפים את הביצים בקערה עמוקה. מוסיפים את המים, השמן והמלח, וטורפים שוב היטב. מוסיפים בהדרגה את הקמח, מערבבים ומסננים את הבלילה לקערה נקייה.
2. משמנים מחבת מיוחדת לחביתיות ומחממים אותה.
3. מוזגים מהבלילה באמצעות מצקת אל המחבת החמה ומטגנים כדקה וחצי מכל צד (על להבה גדולה). כך מכינים את כל החביתיות.
4. הכנת מילוי הבשר: מחממים במחבת גדולה את השמן (3 כפות), מוסיפים את הבשר, מערבבים היטב ומאדים כ- 15 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שהנוזלים יתאדו. מוסיפים את הבצל והתבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לטגן עד שהבצל מתרכך ועד לאידוי כל הנוזלים. מצננים מעט את המילוי.
5. מניחים 2 כפיות ממילוי הבשר על כל חביתית ומגלגלים (ראו תמונות).
6. מחממים את השמן במחבת (ראו מידע נוסף) ומטגנים את הבליני הממולא עד להזהבה משני הצדדים. הרי לכם בליני בשר פשוט טעים.
7. מגישים חם ובתיאבון (:

בליני גרוזיני במילוי בשר
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

77 מתכונים