Share with:


בשרי

אופן הכנה

רכיבים:
1/2 קילו בצק עלים קנוי
קצת שומשום
1 ביצה טרופה – לציפוי הבורקס
תבנית תנור
נייר אפייה

למילוי בשר הטחון:
1/2 קילו בשר טחון טרי
1 בצל יבש בינוני קצוץ דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית בהרט
קורט אגוז מוסקט
תרסיס שמן

לרוטב:
1 בצל יבש בינוני קצוץ בינוני
1 קופסאת שימורי פטריות קצוצה גס-בינוני
2 כפות קמח תפוח אדמה – מומסים עם 1/4 כוס מים חמים
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית בהרט
1 כף סוכר
1 כף סילאן
3 כוסות מים פושרים
תרסיס שמן

ההכנה:
1. מכינים את מילוי הבשר קודם:
במחבת על אש בינונית מרססים תרסיס שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים את הבשר הטחון והתיבול, מערבבים ומטגנים עד שהבשר משנה צבהו לכהה יותר ונהיה רך יותר.
3. סוגרים את האש ומעבירים את תערובת הבשר למסננת כדי לנקז נוזלים וגם לצנן את התערובת.
4. מכינים את הבורקס:
פורשים את הבצק על משטח עבודה, מחלקים את הבצק לריבועים לגודל שרוצים.
5. לוקחים כף גדושה מהתערובת של הבשר ומניחים על ריבוע הבצק ומקפלים את הבצק.
וכך עושים לשאר ריבועי הבצק.
6. מחממים תנור ל-190 מעלות.
מניחים את הבורקסים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מברישים מעל הבורקסים ביצה טרופה ומפזרים קצת שומשום.
מכניסים לתנור לכ-20 דקות, עד שהבורקסים מזהיבים.
7. מכינים את הרוטב:
בסיר קטן על אש בינונית מרססים עם תרסיס שמן ומאדים את הבצל עד לשקיפות.
8. מוסיפים את הפטריות החתוכות, מערבבים ומאדים עוד כ-2-3 דקות.
מוסיפים את התיבול, הסילאן, הסוכר והמים.
מערבבים טוב, מבשלים עד לרתיחה.
9. מנמיכים את האש ומוסיפים את קמח תפוח האדמה שהמסנו עם 1/4 כוס מים חמים.
מערבבים ובוחשים בזמן הבישול עד שהרוטב נהיה סמיך כמו שרוצים. סוגרים.
10. מגישים את הבורקסים בצלחת עמוקה ויוצקים את הרוטב החם עליהם. ..

בורקס עם בשר טחון ורוטב פטריות
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים