קל וטעים מאוד.
בצק ( כ 25 שבלולים)
420 גרם קמח תופח
200 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות
25 גר' גבינת פרמזן מגוררת
3 גר' מלח
200 מ"ל שמנת חמוצה (1 מיכל)
1 ביצה
- במיקסר (גיטרה) לערבל קמח וחמאה, עד קבלת מסה של פירורים קטנים ואחידים;
- להוסיף פרמזן ומלח ולערבל קלות;
- להוסיף שמנת וביצה, ולערבל עד קבלת בצק אחיד בלבד;
- לחלק את הבצק לשני חצאים, מכל חצי להכין דיסקית ולניילן בניילון נצמד. לקרר היטב;
- מרדדים כל דיסקית בצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ;
- מורחים על עלי הבצק את המילוי ומגלגלים לגלילות. מניחים במקפיא לחצי שעה.
חותכים את הגלילות לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומשכיבים אותן בתבנית. מברישים בביצה טרופה
ומפזרים מעל שומשום או קצח ואופים. - אפיה- בתנור חם, טורבו, 180 מעלות, כ 20 דק, עד הזהבה.
מלית גבינה- מערבבים היטב את כל החומרים ושומרים בקירור עד השימוש
250 גרם גבינה לבנה 5%, מנוקזת מנוזלים
200 גרם גבינת קשקבל או מוצרלה (או שילוב של השתיים) מגוררת
1 ביצה
3 כפות קמח
1 כף חרדל
1 כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור גרוס
בהצלחה 🤞💜🤞 - המטבח של מרוש׳קה