Share with:


בשרי

אופן הכנה

קובה אדומה – גילה כהן-אבני
של חביבה מזרחי ז"ל עם מעט שינויים שלי

מתכון לכ-30 כופתאות .
1/2ק”ג סולת
כפית מלח
שקית אבקת אפיה
כוס קמח
גילה – 1/8 כוס שמן קנולה – אפשר פחות
2-3כוסות מי בישול אדומים מהסיר [או מים פושרים],פשוט כל הבצק מקבל צבע וטעם נפלא.

למילוי
(לכמות יותר גדולה (
1/2ק”ג בשר בקר טחון+ מעט שמן לטיגון + כפית שומן כבש.
בצל בינוני קצוץ + חתיכת פרסה קצוצה – להזהיב יחד
2-3 ענפי סלרי אמריקאי אפשר רק עלי סלרי קצוצים
מלח, פלפל שחור,מעט אב' פלפל אנגלי, מעט כמון.

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים של הכופתאות ומוסיפים מים בהדרגה .
עד לקבלת בצק במידה והבצק קשה מידי יש להוסיף עוד מים .
מניחים בצד מכוסה היטב בניילון ניצמד

הכנת המילוי:
מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את הבשר מטגנים תוך כדי ערבוב רצוי מאד לעבוד בשלב זה עם מטרפה כך נוצרים פרורי בשר מטוגנים .
מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש .
מצננים ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה הכמון ואת הנענע אם מעוניינים .
במידה ויש נוזלים בבשר מסננים מעט

שלב הכנת הקובה:

יוצרים בעזרת ידיים רטובות כדור בגודל כדור פינג פונג ,ובו יוצרים חור בעזרת האגודל מגלגלים בעדינות וממלאים בכפית עם בשר נסגור בצביטה קלה ונרטיב מעט את מקום הסגירה(להדבקה) נגלגל תחילה ללא שמן ורק אחרי שמקום הסגירה מודבק היטב נשמן מעט את היד ונגלגל שוב לקבלת כדור עגול, כמו בתמונה.
לא להתיאש בהתחלה זה קשה כמו כל דבר
לאט לאט בא הנסיון .
מכינים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
משאירים חלק למרק של היום.

מרק קובה אדום
1-2 עצמות [עצמות סוכר+מח]
3 יחידות סלק קלופות וחתוכות לרצועות דקות/מגוררים בפומפייה גסה
2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה גסה
1-2 כפות רסק עגבניות [גילה]
בצל גדול חתוך לחצאי טבעות .
2 ליטר מים
3 כפות אבקת מרק טעם עוף
פלפל שחור
מיץ משני לימונים גדולים לפחות/מלח לימון .
2-4 כפות סוכר, או דאייט טיפ .
מעט שמן לטיגון

אופן הכנת המרק:
מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את הסלק והגזר מוסיפים את המים ומבשלים כ 45 דקות עד שעה עד שהסלק רך .
לוקחים מעט מהנוזל ומערבבים עם אבקת המרק ומוסיפים לשאר .
מוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה עד לחזרת צבע הסלק לבורדו כהה .
מוסיפים סוכר לשבירת חמיצות המרק ומתבלים בפלפל שחור .
מבשלים את הקובה בתוך המרק כ- 15 עד 20 דקות ומגישים
טיפ: בהכנת בצק לקובה נזכור את היחסים הבאים:
על כל כוס סולת, נוסיף:
כף(מדידה)שמן .
כפית מלח

קובה אדומה
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

55 מתכונים