Share with:


בשרי

אופן הכנה

4 כוסות אורז, שטוף היטב ומושרה במים
חצי כוס שמן
5 בצלים גדולים, פרוסים
2 כפיות כמון
2 תפ"א
מלח
פלפל שחור גרוס
8-10 חתיכות של עוף, מנוקים
1 ק"ג בשר, מומלץ אוסובוקו חתוך לקוביות
8 גזרים צבעוניים, חתוכים לרצועות
2 ראשי שום שלמים, מנוקים
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים

מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל עם מחצית מכמות הכמון, מלח ופלפל כ-5 דקות. מוציאים ומטגנים את העוף עד השחמה. מטגנים גם את קוביות הבשר להשחמה. מוסיפים כוס מים רותחים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי, עד שהבשר רך. מוציאים, מניחים בסיר פרוסות תפ"א כשכבה תחתונה שניקח בחשבון שהתפא יהיו אפויים היטב ובעצם נכנסו לסיר כהגנה על התבשיל. מחזירים את הבשר ומוסיפים לסיר את הבצל והעוף. עליהם מניחים את הגזר, השום, החומוס, יתרת הכמון ולבסוף את האורז. ממליחים ומפלפלים.
מכסים במים ועוד 2 ס"מ. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. יוצרים "ארובות" באורז, צפו בסרטון להמחשה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 45 דקות.
הופכים על צלחת הגשה ומתענגים.
בהצלחה ובתאבון 💖
@לעוד מתכונים מוזמנים להצטרף אלי💖⬇️

💖⬇️לבשל מהמטבח של מומי, באהבה

מתכוןמתכון

אושפלו כזה על שולחן השבת/חג ואתם מסודרים_מתכון של טלי כהן – מאסטר מתכונים
טלי כהןספר המתכונים של
מתכון של

טלי כהן

90 מתכונים