מקלובה והפעם אורז ירקות פרגיות בתנור התמונה מדברת בעד עצמה
סיר ג׳חנון או רגיל
מצרכים
4תפוחי אדמה
שמן לטגון
6 יחידות פרגיות
שני כוסות אורז בסמטי או רגיל
שלוש כוסות מים חמים
מלח לפי הטעם
2גמבה חתוך לרבעים
3 גזר חתוך לרצעות ארוכות
2 קישואים חתוך לרצעות ארוכות
תבלינים
כפית כורכום
כפית פלפל שחור
כפית מלח
כפית מכל דבר או לפי הטעם
מרינדה לפרגיות
כפית סילאן
ארבע כפות שמן
ארבע כפות טריאקי
כפית מלח
כפית פלפל שחור
שתי שיני שום
שני כפות מיץ לימון
כפית פפריקה אדומה
אופן הכנה!
מבשלים את האורז מנחים בצד!! מחמימים תנור על 200 מעלות מסדרים את כל הירקות על תבנית עם נייר אפיה מטמבלים עם שמן פלפל שחור ומלח ואופים 15 דקות הופכים ואופים עוד 15 דקות עד אזהבה
מטגנים את התפוחי אדמה מנחים בצד משרים את הפרגיות במרינדה כשעתיים ואחר כך בסיר רחב משחימים את הפרגיות משני צדדים
מרכיבים את הסיר של המקלובה
מסדרים את התפוחי אדמה בתחתית הסיר עם נייר אפיה את
הירקות מעל את הפרגיות מחצית מהאורז מהדקים , מעל ושוב את האורז
, מהדקים מוספים את שאר הירקות ואת תפוחי אדמה מעל מערבבים חצי כוס מים כפית כורכום מלח שמן פלפל שחור ושופכים מעל הירקות מכסים בניר אפיה רטוב קצת מכניסים לתנור על חום 180 מעלות חצי שעה הופכים את המקלובה על צלחת הגשה ומגישים בתיאבון ארוחה של מלכים
בהצלחה סיגלית ימין