Share with:


כשר לפסח פרווה חלבי

אופן הכנה

פנקיק בצבעים
מצרכים למתכון (8 מנות/יחידות, 154 גרם למנה\יחידה)

מצרכי הקרפ. פנקיק
ביצה – 2 Large
קמח לבן – כוס (155 גרם) או כוס קונפלור במידה ורוצים להכין בפסח
חלב – כוס (240 מ"ל)
סוכר וניל – 2 אריזות נייר – סה"כ (20 גרם)
שמן קנולה – 3 כפיות – סה"כ (15 מ"ל)
מים – 3 כפות – סה"כ (30 מ"ל)
תמצית וניל – כפית (5 מ"ל)
צבעי מאכל אדום ירוק כתום

התוספות
נוטלה – 8 כפות – סה"כ (376 גרם), כף לכל קרפ.
אבקת סוכר – 8 כפיות – סה"כ (48 גרם), כפית לכל קרפ.
שקדים – 8 כפות – סה"כ (120 גרם), כף לכל קרפ (גרוסים).
סירופ בטעם שוקולד – 8 כפות – סה"כ (120 גרם), כף לכל קרפ.
8 מנות/יחידות: 8-9 קרפים (תלוי בגודל).

ציוד נדרש: מחבת טפלון דקה לקרפים.

הכנת המתכון
1. בקערה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת דלילה וחלקה ללא גושים. לצקת ל3 צלוחיות לקבלת צבע לשים טיפה של צבע מאכל ולערבב
2. מחממים שמן במחבת טפלון דקה שנועדה לקרפ ובלינצ`ס (עם נייר סופג למרוח על המחבת). אפשר גם עם מחבת רגילה בעיקרון.
3. עם מצקת מעבירים מעט מהבלילה למרכז המחבת ובמהירות מזיזים לכל המחבת מצד לצד, כך שהבלילה תכסה את כל המחבת.
4. לטגן את הקרפ כדקה וחצי על האש וכשהוא נעשה שחום טיפה הופכים ומקפלים אותו לשניים.
5. בשלב זה מורחים שוקולד, מקפלים שוב, מפזרים אבקת סוכר (לא חובה), מספר שקדים גרוסים לקישוט וסירופ שוקולד.
6. בתיאבון

פנקייק צבעוני ושוקולד נוטלה ופירות יער לפסח גם
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

68 מתכונים