Share with:


כשר לפסח פרווה

אופן הכנה

עוגת שכבות לפסח פרווה: מרכיבים: לקלתיות: 6 ביצים. מאה גרם שוקולד. כוס קוקוס. כוס סוכר. רבע כוס מים. תמצית וניל/רום. חצי כוס קמח תופח (אוסם כשלפ׳). חצי כוס קמח תפוא. 1 אבקת אפייה. 3 כפות שמן. 100 גר שקדים קלויים טחונים. אופן ההכנה: להמיס 100 גר שוקולד בסיר עם רבע כוס מים וכוס קוקוס. לקרר. בנתיים: להקציף ביצים עם כוס סוכר בהדרגה עד לקצף תפוח ובהיר. לערבב קמחים יחד, להוסיף לתערובת יחד עם א. אפייה ועם 3 כפות שמן לערבב בתנועות עטיפה עד שנבלעים כול החומרים (רצוי להעביר את הקמח במסננת), לחלק באופן שווה את הבלילה ל3 קערות (אפשר להיעזר בכוסות ח״פ בערך כול קערה 2 וחצי כוסות של בלילה), לשמן תבנית טוב טוב לפזר מעט סןכר על השימון ובצדדים (אני השתמשתי בתבנית עגולה 24). לקלתית מס 1- להוסיף את השוקולד המומס עם הקוקוס לבלילה אחת, לערבב, להעביר לתבנית ולאפות, לקרר, לחלץ בעדינות עם סכין גדולה וחדה, להניח על צלחת בינתיים. לשטוף את התבנית, להוסיף לבלילות 30 גרם שקדים טחונים לכול אחת, מעט תמצית וניל, את ה60 גר שנשארו נשמור בינתיים. שוב לשמן תבנית, לפזר סוכר, לאפות, לקרר, לחלץ, להניח על צלחת נפרדת (אפילו ח״פ), ושוב עם הבלילה האחרונה אותה פעולה. הכנת קרם פרווה: באופן עקרוני קינוחי פרווה ידועים בטעמם הדל ולעיתים יש להם טעמי לוואי, כדי ליצור קרם פרווה טעים עד כמה שאפשר ואחרי ארוחה כבדה שיהיה קליל, יש להוסיף אליו או פירות (אחרי סינון טוב פירות מכול הסוגים: תותים, אפרסקים, משמשים משומרים וכיוצב׳). להקציף 2 מיכלי שמנת צמחית עם 5 כפות אינסטנט פודינג וניל. להפריש לקישוט ככוס קרם. להניח בינתיים במקרר. הכנת סירופ הרטבה: חצי כוס מים. רבע כוס סוכר, 2 כפות תמצית וניל, 3 כפות וודקה (בטעמים) מעט מיץ לימון, אפשרי גם גרירת לימון, להרתיח הכול, לצנן מעט. ההרכבה: על מגש הגשה לעוגה להניח קלתית בהירה, להרטיב מעט בעזרת כף, למרוח קרם גם בשוליים עי׳ לקקן, להוסיף קוביות אפרסק משומר שהוכנו מראש. להניח בעדינות את הקלתית הכהה, להרטיב מעט, קרם, ליישר שוליים, להרטיב מעט, למרוח שכבה דקה של קונפיטורת דובדבנים (למעוניינות אעלה תמונה), להניח את הקלתית הבהירה האחרונה, להרטיב מעט. למרוח מעט קרם בצדדי העוגה וגם מעל. לפזר עי׳ הדבקה לשוליים את 60 גרם השקדים הקלויים הטחונים שהשארנו בצד. אפשר גם מעל העוגה, לנקות מסביב לעוגה ולקשט פרחים מעל ובצדדים בעזרת שקית זילוף + צנטר את כוס הקרם שהפרשנו בצד. חשוב לציין כי אם אתן מבחינות שהקרם קצת דליל (כי הרי הוא משמנת צמחית, יש להכניס למקפיא לכמה דק ואחכ להמשיך לעבוד).. בהצלחה 😋😋😋😋😋

עוגת שכבות לפסח פרווה_מתכון של סופיה אביטל
סופיה אביטלספר המתכונים של
מתכון של

סופיה אביטל

26 מתכונים