Share with:


פרווה

אופן הכנה

הסגר הזה גורם לנו להתגעגע לכל כך הרבה מקומות!
אחד מהם זה הפלאפל הבלגי
כזאת גאונות, אין דברים כאלה!
הפלאפל הוא הפיתה!
ללא גלוטן, ללא טיגון- כזה כיף!
אז הצטיידנו במכשיר וופל בלגי ויצאנו לדרך!
אם אין מכשיר כזה, המתכון מצוין גם להכנת כדורי פלאפל שאפשר לטגן או לאפות
המתכון מבוסס על פלאפל הקוסם עם שינויים
מספיק ל- 4 מנות ענקיות:
בהרבה מים משרים 1/2 ק״ג גרגירי חומוס למשך 12 שעות לפחות (אני מעדיפה להשרות ל- 48 שעות ולהחליף מים כל 12 שעות)
מסננים ושוטפים
מעבירים למעבד המזון יחד עם:
1/2 צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
1/2 צרור רוקט
בצל שלם
8 שיני שום
מעבדים עד קבלת תערובת חלקה ירוקה ודביקה
מעבירים לקערה ומערבבים עם:
כפית וחצי מלח
כפית וחצי כמון
כף זרעי כוסברה טחונים
2 כפות שומשום
1/2 כפית סודה לשתיה
מערבבים לאיחוד
מחממים מכשיר וופל בלגי לפחות 10 דקות שיהיה ממש חם
מרססים במעט שמן
מניחים 1/4 מהתערובת וסוגרים
אופים למשך 20 דקות עד שהפלאפל הבלגי שחום ומוכן ונפרד בקלות מהפלטות
אם אתם מטגנים אז לטגן בשמן עמוק בטמפרטורה של 180 מעלות (לא חייבים מדחום- כף עץ שמכניסים פנימה תתעטף בבועות קטנות בתוך השמן)
או לאפות: על 200 מעלות למשך 20 דקות (להבריש כל קציצה במעט שמן)
להגיש עם:
סלט קצוץ דק
טחינה עם מלא לימון ופטרוזיליה
עמבה
חריף
חמוצים
לטרוף!
אפשר להכין את התערובת, לשמור מכוסה במקרר ולטגן/לאפות גם 12 שעות אחרי

מתכוןמתכון

פלאפל בלגי_מתכון של גלי אלון בובר
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

23 מתכונים