Share with:


חלבי

אופן הכנה

לעוגה
3ביצים L
כוס סוכר
1שמנת חמוצה
חצי כוס שמן
קורט מלח
1כפית תמצית וניל
2 וחצי כוסות קמח או קמח תופח
10גר אבקת אפיה
200גר פירות יער קפואים לא מופשרים.

לפירורים.
חצי כוס קמח
1/3כוס סוכר
75גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
2-3כפות שקדים פרוסים לא חובה.

הכנה.
מחממים תנור ל170 מעלות
בקערה טורפים יחד ביצים סוכר שמנת שמן מלח וניל לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומפזרים פירות יער קפואים בחלק העליון של העוגה.
פירורים.
בקערה בינונית שמים קמח סוכר וקוביות חמאה ובעזרת ידיים מעבדים ומערבבים עד שנוצרים פירורי בצק.
מפזרים את הפירורי בצק על גבי העוגה בשכבה אחידה ומוסיפים גם שקדים פרוסים.
אופים במשך 45-55דק או עד שקיסם ננעץ במרכזה ויצא עם פירורים לחים .
מצננים בטמפ החדר.
עוגה נישמרת עד 5ימים בקופסה סגורה.
בתאבון.

עוגת פירות יער אוורירית
מילן וקניןספר המתכונים של
מתכון של

מילן וקנין

95 מתכונים