Share with:


חלבי

אופן הכנה

6 ביצים
כוס קמח
כוס סוכר
אבקת אפיה
תמצית וניל
50 גרם חמאה
כוס קקאו.

למילוי
צנצנת דובדבנים משומרים.ו2 כפות קורנפלור,2 כפות ליקר דובדבנים לא חובה.
סרופ סוכר(מכוס מים וחצי כוס סוכר מבושל 10 דקות)
2 שמנת מתוקה עם 5 כפות אבקת סוכר
דובדבנים לקישוט.
ההכנה:בקערת המערבל מקציפים 6 ביצים וכוס סוכר 6 דקות עד לקצף תפוח.
בקערה נפרדת היבשים הקמח האבקת אפיה והקקאו
כשהקצף מוכן מוסיפים בהדרגה את היבשים
חמאה מומסת תמצית וניל.
מרפדים ומשמנים תבנית אפיה מספר 24 ואופים בחום 180 כ45 דקות(כל תנור אופה זמן אחר).
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר מניחים בצד
מכינים את הסירופ ומניחים להתקרר מעט.
מרוקנים את צנצנת הדובדבנים למסננת
את מי הדובדבנים מבשלים עם ליקר דובדבנים ו2 כפות קורנפלור עד להרתחה אחת מניחים להתקרר ומוסיפים את הדובדבנים מהמסננת מערבבים
לא שוכחים להשאיר מעט דובדבנים לקישוט
כשהעוגה מוכנה והתקררה מגיע שלב ההרכבה.
חוצים את העוגה ל3 חלקים שווים
כל חלק מרטיבים מעט בסירופ
מצפים כל חלק במעט משמנת המתוקה ובמרכז כל חחק מניחים 2 כפות מהדובדבנים המבושלים מניחים עוד חלק ושוב סירופ שמנת מתוקה ובאמצע דובדבנים עם הרוטב.
לבסוף מצפים בשמנת מתוקה מקשטים מסביב שוקולד מגורד וגם באמצע העוגהלקישוט
מזלפים לקישוט שמנת מתוקה ותוקעים דובדבנים.תהנו😊😋

מתכוןמתכון

עוגת היער השחור🍰_מתכון של צופית בן יוסף – מאסטר מתכונים
צופית בן יוסףספר המתכונים של
מתכון של

צופית בן יוסף

43 מתכונים