Share with:


חלבי

אופן הכנה

מרוש׳קה ❤️
כוס 200 מ״ל = כוס שתיה חד פעמי חם.
תבנית 26

לבצק:

2 כוסות קמח תופח
2 חלמונים
200 ג' חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת דק

למלית:
500 ג' גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
2 גביעי שמנת חמוצה ("שמנת של פעם")
1 כף קליפת לימון מגוררת דק
2 מיכלים שמנת מתוקה
3 כפות סוכר

ההכנה
– להכנת הבצק:

מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות.
לשים בקערה את כל חומרי הכנת הבצק.
שוטחים 2/3 מהתערובת בתחתית התבנית העגולה,
ואת הבצק הנותר על תחתית התבנית המלבנית.
אופים כל תבנית בנפרד עד שהבצק מזהיב,
ומצננים היטב.

להכנת המלית:

מערבבים גבינה עם סוכר.
מוסיפים שמנת חמוצה וקליפת לימון, ומערבבים.
מקציפים את השמנת המתוקה עם 3 כפות סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה.
יוצקים על הבצק האפוי מלמעלה.
מפוררים את הבצק שבתבנית המלבנית לפירורים דקים וזורים על הגבינה.ֿ
– שומרים במקרר למשך הלילה ומגישים למחרת.
תהנו, מרוש׳קה ❤️

עוגת גבינה שמנת פירורים
מרי שקד שירזיספר המתכונים של
מתכון של

מרי שקד שירזי

55 מתכונים