Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבסיס.
כוס וחצי פתי בר טחון
חצי כוס אגוזי מלך או פקנים טחונים
70גר חמאה מומסת

למילוי
5ביצים מופרדות
750גר גבינה לבנה
1שמנת חמוצה
4כפות קורנפלור
2סוכר וניל
5כפות פודינג וניל
כוס סוכר

לציפוי
2שמנת חמוצה
4כפות אבקת סוכר
הכנה.

בסיס
טוחנים פתי בר עם אגוזים מוסיפים חמאה מומסת מערבבים הכל .מחממים תנור ל200 מעלות ומכנסים בסיס לתנור ל10דק.

מילוי.
מפרדים ביצים. לוקחים חלבונים מקציפים עם חצי כוס סוכר וסוכר וניל לקצף יפה חזק .שמים בצד.
לוקחים חלמונים ,(צהוב) מערבבים עם חצי כוס סוכר סוכר וניל גבינות שמנת חמוצה קורנפלור ופודינג וניל מערבבים טוב . ובתנועות קיפול מוסיפים קצף חלבונים עדיף ידני ולא במיקסר .
מוצאים בסיס שופכים מעל בלילה גבינות ולתנור על 200 ל10דק אחר כך מורדים ל160 לעוד שעה וחצי .

לציפוי
שמנת חמוצה מקצפים עם אבקת סוכר.
לקראת הסוף שופכים על העוגה ציפוי ומשאירים לעוד 10דק .מכבים תנור ומשאירים עוגה להיתקרר בתנור .
כשעוגה היתקררה מוצאים מקררים על השיש ולמקרר ללילה .
בתאבון.

עוגת גבינה מעלפת עם ציפוי עדין
מילן וקניןספר המתכונים של
מתכון של

מילן וקנין

76 מתכונים