Share with:


חלבי

אופן הכנה

והכי טעימה שיש גילוש

המצרכים: – (**הבצק מספיק ל-2 תבניות רגילות, אפשרי להקפיא מחצית.) לבצק: 1/2 קילו קמח, שקית אבקת אפייה, 2 שקיות סוכר ווניל, 1/2 כוס סוכר, גביע יוגורט, 1/2 כוס שמן, 100 גרם חמאה רכה, ** לעבד יחד לבצק אחיד – אם הבצק קשה יש להוסיף כ-1/4 כוס חלב/מים.
המלית: 650 גרם גבינה לבנה 5% (של טרה – פחות נוזלית) 2 שמנת של פעם 3/4 כוס סוכר 3 ביצים שלמות שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג ווניל כף גרידת לימון (אפשר יותר) **מערבבים בעזרת מטריפה הכל יחד
ציפוי – שטרוייזל: (שימו לב שתי אופציות לציפוי) 3/4 כוס קמח 1/3 כוס סוכר 50 גרם חמאה קרב – חתוכה שקית סוכר ווניל או 2 כוסות פירורי עוגיות + 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס + 1/3 כוס פיסטוק קצוץ

**לאחרונה מרסקת גס עוגיות חמאה ביתיות/קניות, עם חופן אגוזים ופיסטוק/אחר (במידה ובוחרים לפזר פירורי עוגיות מוכנות, רצוי לכסות את התבנית בנייר כסף למשך ¾ מזמן האפייה, ואז להסיר להמשך אפייה)
אופן ההכנה: מעבדים את כל חומרי הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לפחות כשעה. (אני נוהגת לשטח את הבצק על תחתית תבנית מתאימה ומשומנת מעט, לכסות ברדיד אלומיניום ולהשהות במצב זה במקרר, והסיבה היא, הבצק רך נעים וגמיש, קל לשטח אותו במצב זה) מכינים את בצק השטרוייזל, ומכניסים למקפיא למשך המשך ההכנה.
טורפים יחד את חומרי המלית, ושופכים על הבצק (הקר) ומעל המלית מפזרים באופן אחיד את השטרוייזל/פירורי העוגיות עם האגוזים…….אופים בתנור חם ב-170 מעלות כשעה…תהנו…לפעמים מזלפת לפני ההגשה, מעט ריבת תות נוזלית

עוגת גבינה מנצחת בטעם של עוד_מתכון של גילה כהן-אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

65 מתכונים