Share with:


חלבי

אופן הכנה

500 גרם קמח
30 גרם שמרים
40 גרם סוכר
2\1 עד 1 כוס חלב
2 כפות שמן
2 חלמונים
1 כפית מלח
2 כפות רום
חצי כוס ריבה למילוי
שומן לטיגון
בכל סופגנייה כ-180 קלוריות

לשים בקערה עמוקה קמח מנופה , סוכר , מלח ושמרים שהתפחנו עם מעט חלב פושר וסוכר .

להוסיף שמן , חלמון ורום וללוש עד שהבצק לא יידבק עוד לשולי הקערה .
להתפיח כ-חצי שעה .

לרדד לעלה בעובי 1 וחצי ס"מ .

לקרוץ עיגולים בעזרת כוס ולהתפיח על תבנית משומנת .

לטגן בשמן חם 2-3 דקות בסיר מכוסה , להפוך ולטגן כשהמכסה פתוח .

בעזרת מזלף או מזרק מכניסים ריבה לתוך הסופגניות .

עצה :
הפס הבהיר שבאמצע הסופגניה מתקבל כאשר מתפיחים את הסופגניות לפני הטיגון