Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

מהמטבח הרומני (אפשר כל דג )
קצת עבודה, אבל שווה כל ביס
וכן, הרומנים אוכלים חריף ולפעמים – הרבה.
6-8 נתחי דג נסיכת הנילוס וללא העור
שוטפים היטב, ומטפטפים מיץ לימון (רצוי טרי) וזורים מעט מלח גס
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים – מבשלים במים עם מעט מלח גס

הכנת הרוטב
*כל ירק קוצצים לחוד ומוסיפים לסיר השטוח והרחב (סוטאז’)– מערבבים וכן הלאה..
בצל אחד קצוץ גס – מזהיבים במעט שמן (לקחתי טיפ מהטבעונים, במקום להשתמש בהרבה שמן, מוזגים לסיר 2-3 כפות שמן וכשצריך מוסיפים מעט מים מידי פעם, וזה עובד נפלא וחוסך קלוריות)) ומוסיפים:
1/2 חציל קטן קצוץ (אפשר לקצוץ חציל+פטריות+ 3-4 שיני שום)
1/2 סלסילת פטריות טריות – קצוצות מוסיפים:
2 פלפלים אדומים גדולים נקיים מגרעינים וגבעול + פלפל אחד כתום + פלפל חריף טרי(כמות שאוהבים, אני הוספתי חצי פלפל גדול חריף) – מוסיפים
תפוח אדמה אחד מבושל – מעוך לפירה
*מזהיבים יחד תוך כדי עירבוב ומתבלים ב:
3/4 כוס יין לבן
כמה עלי תימין
מלח, פלפל שחור
קורט כמון (או כמה שאוהבים)
כפית פפריקה ומעט חריפה
מעט כורכום
מעט כוסברה יבשה טחונה
כפית מרק פטריות

הכנה
הרוטב מוכן כשהכל הומוגני וסמיך קצת, אפשר לדלל מעט עם מעט מים חמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות, טועמים ומשפרים תיבול…
שוטפים היטב את נתחי הדגים, מייבשים בנייר מגבת, מכניסים לרוטב המבעבע, ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות…מכבים להבה ונותנים לתבשיל מנוחה כרבע שעה…
את שאר תפוחי האדמה המבושלים, פורסים בעובי 1-1.5 ס"מ, מניחים על צלחת הגשה ומעל מוזגים את הרוטב הנפלא ומעל את נתח הדג….וטורפים.

נסיכת הנילוס ברוטב פלפלים משגע_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

121 מתכונים