Share with:


חלבי

אופן הכנה

מרכיבים
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
250 גרם סוכר
150 גרם פרג טחון דק
1 כוס חלב
1 כף תמצית וניל
200 גרם חמאה
4 ביצים מופרדות
2 תפוחי עץ קלוף ומגורד מסוג גרני סמית

לציפוי גנאש שוקולד
200 גרם שוקולד חלב
160 מ"ל שמנת מתוקה

הכנת ציפוי גנאש שוקולד
מביאים לרתיחה את השמנת מתוקה מוסיפים את השוקולד מכסים וממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק
מחלצים את העוגה מנהיחים על רשת וכלי גבוה
ואפשר לצפות את העוגה ואפשר לקשט מה שבא לכם השמיים הם הגבול

אופן הכנה
מכניסים לקערת מיקסר את הקמח, אבקת האפייה,
125 גרם סוכר ,פרג ומערבבים.
שופכים לתוך סיר קטן את החלב תמצית הווניל וחמאה
ומבשלים יחד עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה.
מורידים מהאש, מוסיפים לקערה של היבשים (קמח ,פרג וסוכר) ומערבבים.
מוסיפים את התפוחים ושוב מערבבים.
מוסיפים חלמונים אחד אחד תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה.
מקציפים את החלבונים עם 125 גרם סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אבל עדיין רכה
מרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפיה בתחתית וגם בדפנות וגם מרססים ספריי שמן ויוצקים את התערובת

אופים בחום של 170 מעלות במשך 45 עד 50 דקות עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

מתכוןמתכון

מתכון כתוב + סרטון להכנת עוגת פרג חלומית עם תפוחים🍏🍏 ובציפוי גנאש שוקולד חלב_מתכון של  זקלין פדלון
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

441 מתכונים