Share with:


פרווה

אופן הכנה

בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה – מתכונים

המתכון של יפה רייפלר
(פרווה)

המרכיבים:

2.1/2 כוסות (ח"פ) קמח תופח
1 שקית וניל
5 ביצים
1.1/2 כוסות סוכר
2/3 כוס (ח"פ) מיץ תפוזים/או מים
3/4 כוס (ח"פ) שמן
קורט מלח

למלית :

5 תפוחי עץ מכל סוג
1 כפית קינמון
1/2 כוס (ח"פ) סוכר

הכנה התפוחים:

לקלף את תפוחי העץ לנקות מגרעינים ולחתוך קוביות קטנות.
לשים בקערה ולהוסיף קינמון וסוכר לערבב היטב ולהכניס למיקרו גל למשך 5 דקות..
לצנן את התפוחים ולהניח בצד..

לעיטור:

1/2 כפית קינמון
2 כפות סוכר גס

הכנת העוגה:

להפריד את הביצים בשתי קערות..
בקערה אחת להקציף את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר ובזילוף איטי להוסיף את השמן
ומיץ תפוזים
את הקמח להוסיף
תוך כדי ערבול עד שיטמע ויתקבל בצק אחיד..
בקערה שניה
להקציף את החלבונים עם קורט מלח וזילוף הסוכר בהדרגה עד קבלת קצף יציב ומבריק.
לערבב את תערבות החלמונים עם קצף החלבונים בתנועת קיפול עד קבלת עיסה הומוגנית..
לשפוך חצי מכמות העיסה לתבנית "26 משומנת היטב ..
מעל העיסה לפזר תפוחי עץ עם הנוזלים ולכסות בשארית עיסת הבצק ומעל לעטר עם סוכר גס וקינמון..
להכניס את העוגה לתנור שחומם מראש על- 175 מעלות צלזיוס למשך 45 דקות.
או עד שהעוגה תשחים..

תהנו..

כל הזכויות שמורות C