Share with:


בשרי

אופן הכנה

מרק סלק לקובה אדומה
מתילי 🌿

לטגן לפי הסדר…

בצל אחד קצוץ
סלרי 3 גבעולים
שום 5-6 שיניים
סלק 4 גדולים או 5 בינוניים
רסק עגבניות 1 קטן
(בהתחלה השתמשתי רק בכף…
בסוף אחרי טעימה הוספתי את כולו).
סוכר כ-2 כפות (כמה שאוהבים)
1 כף פפריקה מתוקה בשמן מרוקאית
1 לימון סחוט
מים רותחים עד חצי גובה בסיר
אבקת מרק בטעם עוף 1 כף גדושה
מלח בערך 1 כפית
פלפל גרוס עבה כחצי כפית

לטעום ולתקן טעמים
להביא לרתיחה להקטין את האש לרבע שעה ורק אז להוסיף את הקובות אם הן קפואות… רק כשהמרק רותח ומבעבע להכניס ממצב קפוא ללא הפשרה.
להמשיך לבשל עוד כ 20 דקות חצי שעה להגיש עם אורז לבן.

אם הקובות עשויות טריות ולא קפואות… להכניס ברתיחה ל-20 דקות.

בהצלחה
מתילי 🌿

💕🌿💕🌿💕🌿💕🌿💕🌿💕🌿💕🌿

💛 קובה לבנה… מבשר מוכן
מפורר במחבת

קובה סולת עירקית המתאימה
לכל סוגי המרק.
מכינה ומקפיאה.
כשרוצים… מכינים מרק ומכניסים
קפוא !!!

ת ע נ ו ג 💛💛💛
מתילי 🌿

לדוגמא… קובה דלעת
קובה סלק
קובה במיה
קובה חמוסטה
ועוד…

הפעם… מדדתי מדוייק !!!
מי שייצמד למתכון.. הצלחה מובטחת.

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

להכנת הבשר:
לטגן בצל קצוץ על מעט שמן קנולה ולהוסיף 3-4 שיני שום קצוץ.
להוסיף חצי ק"ג בשר בקר טחון ולערבב כל הזמן בכדי שייתפורר.

אני אוהבת שלא מתפורר קטן מאוד; וישנם גושי בשר קטנים.

לתבל:
מלח
פלפל שחור גרוס
בהרט
לטעום ולשפר טעמים.

מוכן , כשהבשר שינה את צבעו והנוזלים
התאדו לחלוטין.

💥💥 יש לצנן לפני המילוי בבצק.
אם הבשר חם… הבצק נקרע ונדבק.

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

לבצק:
חצי ק"ג סולת
1 כפית מלח
2 כפות שמן
300 מ"ל מים = 1.5 כוסות

לערבב וללוש לקבל בצק מעט דביק ורך.
אין להוסיף סולת.
לתת לו מנוחה כעשר דקות.

הבצק צריך לצאת מעט רך, הסולת סופגת
את המים ומתקשה מעט.

לעבוד עם ידיים רטובות.
לקרוץ עיגולים שווים מהבצק לפתוח ביד כמו בצילומים ולמלא בכף גדושה בשר קר.
לסגור לעגל ולעצב.
להניח על מגש / צלחת ולהקפיא.

יצאו 19 קובות בדיוק

בהצלחה
מתילי 🌿

🌿💕🌿💕🌿💕🌿💕🌿💕🌿💕🌿

מתכון אורז לבן למתחילים
מתילי🌿

בסיר עם ציפוי (לא נירוסטה)…
מעט שמן קנולה.
1 כוס אורז
מעט לטגן (ממש מעט)
להוסיף 1 כפית מלח
(אולי נראה הרבה… יוצא מצויין)
1.5 כוסות מים רותחים מהקומקום
לערבב.
לכסות ולהקטין את האש.
20 דקות…
לא נוגעים.
לא מערבבים.
לא פותחים.
לא כלום !!!!

למדוד על שעון.
כעבור 20 דקות לכבות את האש ולהשאיר סגור לפחות עוד 5-10 דקות.

הצלחה מובטחת !!!

לכמות גדולה יותר. .. להכפיל…
2 כוסות אורז….
2 כפיות מלח…
3 כוסות מים
אותם זמני הבישול.

בהצלחה 😀

מתכון כתוב + סרטון להכנת להכנת מרק סלק לקובה אדומה+לבנה+אורז … מתכון של תילי טובה
תילי טובהספר המתכונים של
מתכון של

תילי טובה

77 מתכונים