Share with:


פרווה

אופן הכנה

אפשר להכין חצי מכמות החומרים.לכמות יותר קטנה.
לבצק👇
ק"ג קילו קמח מנופה
1 כף מלח
כף ורבע שמרים יבשים
1/2 2 כוסות מים פושרים בערך להוסיף בהדרגה!!!!
הבצק צריך להיות מעט דביק ,לא נוזלי.
4 כפות סוכר/3 כפות סוכר
מערבבים קמח שמרים וסוכר,
מוסיפים תוך כדיי לישה את המיים ,להוסיף בהדרגה את המיים!!
ללוש היטב עד לבצק אחיד מעט דביק.
לבסוף מוסיפים את המלח ולשים שוב.
מכסים את קערת הבצק בנילון נצמד
מניחים עד להכפלת הנפח.
מורידים מהבצק את האויר,לשים קלות.
ומניחים לעוד תפיחה של עוד 20 דקות.
חצי שעה.
מחממים מחבת עים שמן ,
שהשמן מתחיל להתחמם.(טמפרטורת שמן בינונית)
בידקו בעזרת כף עץ ,במרכז המחבת,אים נוצרות בועות קטנטנות זה הזמן לטגן.
להרטיב את הידיים,במייים / שמן.
לקרוץ עיגולים למתוח מעט.
בכל גודל שתבחרו. /כדור טניס/חצי פיתה
לטגן משניי הצדדים,(כשצד אחד מקבל צבע ומתנפח הפכו לצד השני.)
בסיום הטיגון
להניח על נייר מטבח סופג/מסננת,
להגיש עים דבש /עגבניות מגורדות/חצילים מטוגנים/טחינה/גבינה/.כל מה שטעים לכם מתובלות ./סוכר/יוגורט/ביצים קשות בתאבון🧡