Share with:


חלבי

אופן הכנה

*כוס מדידה זכוכית קטנה (של קפה שחור)
200 ג' חמאה רכה
½ כוס סוכר
¼ כוס שמן קנולה
¾ כוס מיץ תפוז/קלמנטינה
1 כפית תמצית וניל
½ כפית גרידת לימון
3 כוסות קמח חיטה לבן
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
½ כוס קוקוס טחון
½ כוס שומשום

הכנה:
נחמם תנור ל180 מעלות (לא טורבו)
במיקסר עם וו גיטרה,נעבד במהירות בינונית את החמאה והסוכר ל3 דקות.
בעזרת לקקן ננקה את דפנות הקערה.
נוריד מעט את המהירות ונוסיף את השמן,מיץ התפוז,תמצית וניל, וגרידת לימון,
ונעבד עוד דקה עד שמתאחד.
נעצור את המיקסר ונוסיף את הקמח, אבקת האפייה והמלח ונעבד במהירות בינונית ל2 דקות ,רק עד לאיחוד.
נוסיף את השומשום והקוקוס וניתן עוד ערבוב קל.
נרפד תבנית תנור בנייר אפייה.
את התערובת נעביר לשק זילוף חזק עם צנתר משונן וגדול.
נזלף עוגיות באיזו צורה שרוצים, הקלאסיות הן ישרות באורך של כ 7-10 ס"מ
נקפיד על מרווח של 3 ס"מ בין עוגיה לעוגיה, כיוון שהן מתרחבות בזמן האפייה.
נכניס לתנור ל20 דקות, או עד שמקבל צבע זהוב כהה (לא עד השחמה!)
נוציא מהתנור ונניח עד שמתקררות לגמרי,
ונעביר לקופסה אטומה.
בתאבון ותהנו 🥰
תשתפו בכל הכוח 💪

המטבח של עמית  > אוכל ביתי טרי וטעים

צרו קשר עוד היום 0542502009 נווה שרת,תל אביב