Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

מצרכים :
7-8 חתיכות דג טונה
7 פלפלים יבשים מתוקים או
חריפים
1 גמבה חתוכה לרצועות
12 שיני שום חתוכות
1 גזר חתוך לרצועות דקות
כוס וחצי חומוס מבושל
2 כפות פפריקה
חצי כפית כורכום
כפית מרק עוף
טיפונת מלח לפי הצורך
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
חצי כוס שמן
חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה !
ראשית משרים את חתיכות הטונה
בקערה ומכסים במים
מוסיפים לקערה :
2 כפות חומץ
כפית מיץ לימון
כפית אבקת סודה
משרים את הטונה לפחות שעתיים
לאחר מכן שוטפים היטב היטב את הדג במים מהברז .
מרתיחים סיר מלא במים
מוסיפים לאחר הרתחה מוסיפים לסיר :
רבע כפית כורכום
חצי כפית מלח
2 כפות חומץ
כפית מיץ לימון
ומבשלים את הדג כ 4 דקות להורדות כל הלכלוך והקצף .
שוטפים היטב היטב במים

הכנת הרוטב :
בסיר שטוח יוצקים כף שמן
ומוסיפים אליו את רצועות הגמבה והגזר
ומזהיבים לכמה דקות
מוסיפים לירקות את השום
2 כוסות מים
כורכום
ופלפלים יבשים
מבשלים עם מכסה ל 15 דקות
בערך ..
לאחר 15 דקות מוסיפים
מרק עוף ורסק
טועמים אם חסר מעט מלח
ומוסיפים את החומוס .

בקערה נפרדת :
פפריקה
2 שיני שום קצוצות
כף כוסברה קצוצה
חצי כוס שמן
מערבבים היטב
ומורחים את הטיבול עם השמן על הדג
את הדג מסדרים בצורה אחידה בסיר עם הרוטב והירקות .
מכסים את הסיר 10 דקות
פותחים מכסה לעוד 15 דקות בערך ומידי פעם ויוצקים בעזרת כף מהרוטב על הדגים .
מפזרים כוסברה מעל ומכבים את האש ובתאבון 😋

אסתי ❤️

דג טונה ברוטב מזרחי_מתכון של אסתי – מאסטר מתכונים
אסתיספר המתכונים של
מתכון של

אסתי

214 מתכונים