Share with:


חלבי

אופן הכנה

5 מנות
אל מעבד המזון:
5 בננות שנפרסו והוקפאו 12 שעות או יותר
1/4-1/3 (תלוי כמה קשה למעבד המזון) חלב שקדים/סויה (תתחילו עם רבע ומקסימום תוסיפו)
2-3 כפות (תלוי כמה מתוק רוצים) אגבה/מייפל
כפית תמצית וניל
מעבדים עד מרקם חלק לחלוטין
יכול להיות שיהיה מורך לעצור את פעולת המעבד לנקות את הדפנות לכיוון הלהבים
בעזרת לקקן, מערבבים פנימה 1/4 כוס שוקולד צ׳יפס (מיני שוקולד צ׳יפס ממש עדיף פה כי הכל הולך לקפוא וזה הרבה יותר כיף בקטן)
מסדרים בקופסא עם מכסה
מפזרים עוד קצת שוקולד מלמעלה
מקפיאים שעתיים או יותר
שולפים 15 שעה לפני שרוצים לאכול
לעוגייה:
מחבת 20 ס״מ
מדליקים תנור על 160 מעלות
בקערה מערבבים:
כוס קמח חיטה לבן
1/4 כוס סוכר
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
צביטה מלח
1/4 כוס שוקולד צ׳יפס
מוסיפים:
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כוס ועוד כף שמן ניטרלי
1/4 כוס ועוד כף אגבה/מייפל
מערבבים לבצק עוגיות רך
אם מתפורר, מוסיפים עוד שמן או רסק תפוחים לא ממותק
מסדרים במחבת משומנת
מקשטים עם עוד שוקולד, עוגיות, בייגלה ומה שבא לכם
אופים 12-14 דקות
העוגיה תשחים ממש מעט ועדיין תהיה רכה
אם היא עדיין רטובה למעלה, להמשיך לאפות עוד 2-3 דקות
מחכים 10 דקות לצינון קל
מזלפים רוטב שבא לכם (פה יש לוטוס שחומם מעט במיקרו)
מניחים כמה עיגולי גלידה על העוגיה החמה

גלידה ביתית_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

16 מתכונים