Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים –
קילו וחצי בשר עגל טרי נטול שומן – חתוך קוביות בעובי 3 ס"מ ( אני לקחתי עם ממש מעט שומן שיתן טעם מיוחד לבישול – לא חייב )
1 כף דבש
1 כף סילאן
4 כפות סויה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מיץ מחצי לימון טרי
2 שיני שום כתוש

בקערה גדולה שמים את קוביות הבשר עם הסויה ,דבש, ושאר החומרים מערבבים היטב עוטפים בניילון נצמד שומרים במקרר לפחות שעתיים.

1 חציל גדול – קלוף חתוך קוביות
צרור בצל ירוק קצוץ גס
3 תפוחי אדמה בינוני חתוך קוביות קטנות
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות סויה
1/2 כף סילאן
כף שמן קנולה
מעט צנובר קלוי

אופן ההכנה –
מוצאים מהמקרר את הבשר מסננים מהמרינדה ( שומרים את המרינדה ) מחממים כף שמן בסיר גדול ,רחב שטוח מסדרים את הבשר ומטגנים דקה מכל צד ,מוסיפים את המים של הבשר ששמרנו ,מבשלים על להבה נמוכה שעה.
מטגנים את החצילים ,מעבירים לנייר סופג 3 דקות ומשם לסיר, באותה המחבת מטגנים 3 – 4 דקות תפוחי אדמה ובצל ירוק ומסירים מהאש.
מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר מבשלים עוד חצי שעה.
מוסיפים לסיר כוסברה ,את המרינדה שנשארה ,הסילאן ,סויה והפלפל שחור מבשלים עוד חצי שעה עד 40 דקות.
בזמן ההגשה מפזרים מעט צנובר ובשל ירוק מוקפץ.

בשר עגל ברוטב חצילים ותפוחי אדמה
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

117 מתכונים