דג חריף ומטריף
מעל 13,000 מתכונים חינם
סרקו את הקוד או לחצו — וכולם לפניכם
דג חריף ומטריף
הערה: אלו הכמויות שהכנתי, אבל בהחלט אפשר להוריד או להוסיף.
מצרכים:
2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות לא דקות מדי
2 גמבות חתוכות לרצועות
כמה פלפלים חריפים (לפי הרצון)
גזר פרוס
2 ראשי שום
פפריקה מתוקה וחריפה
צ'ילי מקסיקני (או צ'ילי חריף אחר)
טיפה כורכום
אבקת מרק עוף (למי שרוצה)
מלח ופלפל
גרגירי חומוס
כ-2 כוסות מים
פרוסות לימון
כוסברה
דג (מושט / סלמון / קרפיון וכו')
אופן ההכנה:
1. לטגן 2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות לא דקות מדי (אפשר לוותר על הטיגון, זה רק מוסיף). להוציא מהסיר (אני שמה על מכסה הסיר).
2. לטגן רצועות מ-2 גמבות וכמה פלפלים חריפים לפי הרצון. אחרי כמה דקות להוסיף פרוסות גזר, וכשמקבל טיפה צבע להוסיף שום (שמתי 2 ראשי שום). לטגן דקה.
3. להוסיף את התבלינים: פפריקה מתוקה וחריפה, צ'ילי מקסיקני (או צ'ילי חריף אחר), טיפה כורכום, אבקת מרק עוף (כן כן כן! מי שלא רוצה שלא ישים), מלח ופלפל. לערבב דקה-שתיים.
4. להוסיף גרגירי חומוס, את תפוחי האדמה ובערך 2 כוסות מים. לערבב ממש בזהירות ולהוסיף פרוסות לימון וכוסברה — אפשר להשאיר שלמה (שזה מה שאני הכי אוהבת) ואפשר לקצוץ.
5. לשטוף היטב את הדג. השתמשתי במושט (עם העור — כבר ניסיתי בלי, ואני לא אוהבת). אפשר סלמון, אבל צריך לבשל את הירקות לפני כן כדי לא לבשל את הסלמון יותר מרבע שעה. אפשר גם קרפיון וכו'. אני שמה את הדג בכוונה עם העור למעלה, כי ככה הדג תופס את כל הטעמים.
6. עם כף לקחת מהרוטב ולהרטיב את הדג. לפזר עוד טיפה כוסברה.
7. לבשל גג גג גג חצי שעה — בבקשה אל תייבשו את הדג.