Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

מצרכים:
דג לפי כמות הסועדים(קרפיון,בס,לברק ברמונדי,)
3 בצלים גדולים פרוסים
2 גמבות אדומות חתוך לרצוכות
1 חציל גדול מטוגן
1 פלפל חריף(לא חייב)
3 עגבניות פרוסות
1 רסק עגבניות 100 ג"ר
1/2 לימון סחוט טרי
1 1/2 כפות סוכר חום
1 כף פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
1 נשים לימון ומלח על הדגים ונניח בצד חצי שעה ונשטוף הייטב
2 נתחיל לטגן את הבצל עד להזהבה כשהבל מזהיב זה הזמן להוסיף את הסוכר ולערבב הייטב ונטגן למשך 5 דקות לאחר מכן נוסיף את הגמבה והעגבניות
3 בקערה נשים את הרסק התבלינים המים והלימון ונערבב הייטב ונוסיף לירקות נבשל עוד 5 דקות ונכבה את הגז
4 ניקח תבנית מרובעת ונרפד בנייר אפייה נניח את החצילים על גבי התבנית ומעל נשים מחצית מהירקות ומעל נניח את הדגים ונשפוך את יתרת הירקות מעל הדג
נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 ל-40 דקות לאחר מכן נעביר את התנור למצב גריל ל-10 דקות להשחמה
בהצלחה רוחמה כהן…🐟🐟🐟

סלונה דג בתנור(תבשיל מהעדה הערקית)_מתכון של רוחמה כהן
רוחמה כהן כהןספר המתכונים של
מתכון של

רוחמה כהן כהן

156 מתכונים