Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים לבצק:
קילו קמח מנופה
1/4 שמן זמן זית כוס
כף מלח
3 כפות סוכר
35 גרם שימרית (אבקה)
3 וחצי כוסות מים פושרים / חמימים
תערובת הבשר:
600 גרם בשר בקר טחון
200 גרם פטריות שמפניון
2 בצלים גדולים
3 שיני שום
2 עגבניות מגורדות
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות שמן
כף פפריקה מתוקה
כף סחוג אדום חריף
1 מפלפל ירוק חריף קצוץ
כפית שטוחה מלח
כפית כמון
ביצה

אופן ההכנה המילוי:
1. קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה
2. קוצצים את הפטריות ומוסיפים לבצל.
3. מוסיפים את הבשר הטחון והעגבניות המגורדות והפלפלים.
4. מערבבים עם בפפריקה כמון מלח וסחוג מערבים כ – 5 דקות .
6. מסירים מהאש ומניחים בתוך מסננות שהנוזלים ירדו .
הכנת הבצק והמנה:
1. בקערת מיקסר עם לישה מכניסים את הקמח והשימרית והסוכר ומערבבים כ 2 דקות .
2. מוסיפים לאט לאט בזילוף עדין את המים !!! , ולשים כ 3 דקות,
3. מוספים את המלח והשמן ולשים עד שנוצר בצק חלק ואחיד.
4. מתפיחים 20 דקות ומקפלים את הבצק כמו מעטפה ושוב מתפיחים.
5. חוזרים על הפעולה של קיפול הבצק עוד פעמיים .
6. לאחר הקיפול ה 3 מורחים את הבצק בשמן זית ומחלקים ל 15 כדורים בגודל אחיד ונותנים התפחה לעוד 10 דקות .
7. מרדדים את הכדור לעיגול כמו פיתה מניחים מהמלית במרכז וסוגרים למשולש ומורחים בחלמון.
8. מפזרים מעל שומשום / גרעיני חמניה / גרעיני דלעת .
9. לאפות בתנור שחומם מראש 200 מעלות כ 15 דקות עד שהמאפה משחים
ותודה לחברת הקבוצה על המתכון, ענת בויסון

מתכוןמתכון

מאפה משולש במילוי בשר ופטריות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים