סיר ג׳חנון או רגיל
מצרכים לאורז
שני כוסות אורז בסמטי או רגיל
שלוש כוסות מים חמים שתי שני שום
למלית
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1/2צרור שמיר
1בצל ירוק
חצי כוס אפונה
חצי כוס מים
שמן לטיגון
תבלינים
כפית כורכום
כפית פלפל שחור
כפית מלח
כפית מכל דבר ולפי הטעם
לירקות ארבע תפוחי אדמה חתוך לעיגולים
שמן לטיגון
מבשלים את האורז מנכים בצד!!
קוצצים את הפטרוזיליה את הכוסברה השמיר השום הבצל ירוק מטגנים את התפוחי אדמה מנכים בצלוחית שמים נייר אפיה בתחתית הסיר של ג׳חנון משמנים טיפה מסדרים את התפוחי אדמה בתחתית הסיר מחצית מהאורז מהדקים מוסיפים מעל האורז אפונה מפזרים כוסברה ופטרוזיליה שמיר בצל ירוק
מעל ושוב את שאר האורז , מהדקים היטב מוסיפים, מים מכסים במיכסה מכניסים לתנור על חום 180 מעלות חצי שעה הופכים את המקלובה על צלחת הגשה ומגישים
בתיאבון בהצלחה סיגלית ימין