Share with:


בשרי

אופן הכנה

Posted by Sigalit Yamen on Thursday, July 2, 2020

‏תבנית עגולה שטוחה
מצרכים לבשר
שלוש חצילים בינוני
‏חצי קילו בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה
‏בצל אחד גדול
‏ראש של שום או וכמה שאוהבים
‏שמן להבריש על החצילים
‏צנובר קלוי כמה שרוצים
‏כפית פלפל שחור כפית מלח
כפית פפריקה חריפה או מתוקה ‏
כמון כורכום ‏אגוז מוסקט
‏שתי כפות שמן לטיגון ‏

רוטב עגבניות ,
‏עגבניה אחת גדולה בלי הקליפה מרוסק ‏
בצל קטן אחד
כפית רסק אגבניות ‏גדושה
גמבה אחת
4כפות שמן
‏פלפל שחור
מלח
אבקת מרק עוף פפריקה אדומה
2שני שום
לערבב ולפי הטעם לשפוך על החצלים

אופן ההכנה
‏לשטוף וליבש את החצילים לחתוך את הגבעול לחתוך כל חציל ‏לאורך , ‏להבריש שמן מלח פלפל שחור להניח על תבנית עם נייר אפיה ‏ לתנור על חום 200 מעלות ‏10 .15דקות לא יותר ‏שאפשר לקפל את החציל להוציא ‏להניח בצד , בינתיים על הגז במחבט ‏רחבה ‏מחממים שמן מוסיפים ,בצל מטגנים מוסיפים שום, ‏את הבשר ‏,בעזרת מזלג ‏מפוררים את הבשר מערבבים טוב, ‏מוסיפים תבלינים ‏טועמים אם צריך שיפור ‏מוסיפים תבלינים, ‏במידה וצריך עוד מי שלא אוהבת חריף ‏ ‏לא חייב ‏מבשלים עד ‏שכל המים מתאדים ‏והבשר‏‏ שחום ,
‏ ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ‏את הצנובר ‏הקלוי ‏ ‏‏ ‏‏ ‏מכבים את הגז ‏מכינים את הרוטב
‏ ‏מחממים שמן מוסיפים את הבצל ‏הקצוץ ‏מטגנים טיפה ‏מוסיפים את השום את העגבניה את הגמבה ‏קצוץ דק ‏כפית גדושה של רסק עגבניות את התבלינים ‏מבשלים עד ‏שהרוטב מסמיך ‏ ‏מרכיבים את עוגת החציל ‏בסיר קטן שטוח שמים נייר אפיה בתחתית מפזרים חצילים ,אחד ליד השני בתחתית ומעל חצי בפנים וחצי בחוץ ‏שופכים את ‏תערובת הבשר ‏סוגרים את החציל מעל הבשר ‏ושופכים את הרוטב מעל ‏ ‏מכסים מכניסים לתנור על ‏חום 200 מעלות חצי שעה עד ‏שהנוזלים מצטמצמים, ‏הופכים על צלחת הגשה ,ומגישים

‏בתיאבון ,אוכלים נהנים מעדן,

מתכוןמתכון

‏מתכון כתוב + סרטון  המחשה להכנת עוגת חצילים ‏עם בשר ‏ורוטב_מתכון של סיגלית ימין
סיגלית ימיןספר המתכונים של
מתכון של

סיגלית ימין

204 מתכונים