קוביות תפוח-עץ מקולף וחתוך | 2 תפוחי-עץ |
חבילת בצק עלים מצונן שמרית | 300 גרם |
מים חמימים | 1/2 כוס |
כפית קינמון | 1/4 |
שבבי קוקוס טחון | 2 כפות |
אגוזי המלך טחונים | 3 כפות |
אבקת סוכר |
|
ביצה טרופה | 1 |
הכנו שטרודל טעים עם בצק עלים מצונן של שמרית
ההכנה:
1. מחממים מחבת ומכניסים את תפוחי-העץ, קינמון והמים.
ומבשלים תוך כדי עירבוב עד שתפוחי-העץ מתרככים.
2. מעבירים את התכולת המחבת למסננת לינקוז נוזלים.
3. מעבירים את התערובת המסוננת לקערה ומוסיפים את שבבי הקוקוס ואגוזי המלך הטחונים, מערבבים הכל למלית אחידה.
4. מחממים תנור ל-190 מעלות.
5. פורסים את הבצק על משטח עבודה, חותכים ל-2 חלקים.
ממלאים בתחתית כל חלק של בצק, מהמלית.
מגלגלים לרולדה, כך שמתקבלות 2 רולדות.
6. מעבירים את הרולדות לתבנית אפייה עם נייר אפייה. חורצים חריצים אלכסוניים על הרולדות לרוחבן ומברישים ביצה טרופה על 2 הרולדות.
7. מכניסים לאפייה של עד שהרולדות מזהיבות ומוכנות כ-30 דקות או מעט יותר.
8. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ופורסים לפרוסות את הרולדות.
בתאבון.
9. אחסון:
מאחסנים בקופסא אטומה בטמפ' החדר עד כ-4 ימים