Share with:


פרווה

אופן הכנה

מרכיבים
בצק פריך מתוק(מעדנות) מי שרוצה שתכין..
3 תפוחי עץ אדומים
2 כפות ריבת מישמש
3 כפות מים
חצי לימון סחוט
קינמון
לקישוט :
אבקת סוכר
חוצים את התפוחים לשני חצאים ומנקים מגרעינים
חותכים לרצועות מראש של התפוח רצועות דקות
סוחטים חצי לימון ושמים את חצאי התפוחים בתוך המיץ לימון,מערבבים עם יד שיתמע הלימון בכולם
ומכניסים למיקרו ל-3 דקות,
מוצאים ומסננים את יתרת הלימון
לוקחים את הבצק ומרדדים על משטח מקומח,וחותכים רצועות לאורך,לא רחב מדי ולא צר מדי,( בערך 5 ס״מ)
מכניסים למיקרו לדקה את ריבת המישמש עם 3 כפות מים..מוצאים ומערבבים
האיחוד
לוקחים את רצועת הבצק ומנחים לרוחב מורחים את מישמש ושמים את רצועות התפוחים ככה שהאדום כלפי מעלה,ככה אחד על הקצה של השני
מפזרים מעל קינמון ומקפלים את הבצק שנותר כלפי מעל לחיצות עדינות ידביקו את הבצק לתפוחים.
מגלגלים בעדינות מהקצה אל הקצה מרימים והנה לכם שושנה יפה! מעבירים לתבנית של מאפינס(תבנית עיגולים)
מחממים תנור על 200 עד 350 מעלות( בארץ זה עד 250מ׳) ואופים בין 40-45 דקות (לשים לב שהן לא ישרפו בגלל יחס המעלות)

לצננן לפזר אבקת סוכר

שושנים עם תפוחים ובצק פריך
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

153 מתכונים