Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

לבצק הרוגלך
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
200 גר' חמאה רכה / מחמאה לרוגלך פרווה
כוס וחצי מים או חלב
3 ביצים

למילוי הרוגלך:
ממרח שוקולד חלבי / פרווה
ממרח חלווה
ממרח לוטוס
או כל ממרח אחר שאוהבים

לציפוי:
ביצה
כף מים
לסירופ סוכר
2 כוסות מים חמים
1 כוס סוכר
מיץ מ-1/4 לימון סחוט

הכנה
בקערת המיקסר עם וו לישה נלוש היטב את כל חומרי בצק הרוגלך לישה טובה של כ-10 דקות.
נכסה את הקערה ונניח את הבצק לתפיחה של 40 דקות.
נחלק את הבצק ל-2 כדורים שווים
כל כדור נרדד למלבן דק דק, הכי דק שאפשר מבלי שהבצק יקרע.
נמרח על מלבן 1 שכבה דקה של ממרח שוקולד או כל מלית אחרת שנבחר.
מעל למלית נניח את מלבן הבצק השני שרידדנו לאותו הגודל.
נהדר את קצוות הבצק כך שהמלית לא תברח (עד כמה שניתן).
נמשיך לרדד עוד קצת, עד שהבצק ממש מקוף ורואים את צבע המלית. חשוב לשמור על צורך המלבן
בעזרת חותכן פיצה נחתוך את המלבן למשולשים, פשוט לחתוך באלכסון לאורכו של המלבן ליצירת משולשים.
כל משולש נגלגל לרוגעלך, נתחיל מהשפיץ של המשולש ונגלגל צמוד ככל הניתן.
נעביר את הרוגלך המגולגלים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ונשמור על רווח בין המאפים.
נטרוף ביצה עם מעט מים ונמרח על כל רוגלך. נניח לתפיחה נוספת של כחצי שעה.
נאפה את הרוגלך בתנור חם על 170 מעלות עד להזהבה יפה.
בינתיים נכין סירופ סוכר ע"י הרתחת כל מצרכי הסירופ וערבובם עד שהסוכר נמס לגמרי.
ברגע שהרוגלך יוצאים מהתנור נמרח עליהם בנדיבות זיגוג סירופ סוכר ונמתין לצינון

רוגלך
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים