Share with:


פרווה חלבי

מה צריך?

הבצק:
400 גרם חמאה או מרגרינה לפרווה
4 כוסות קמח לבן
3/4 כוס סולת חיטה
1 כוס קמח תופח
חצי כוס שמן
2 טיפות תמצית אפייה בטעם ורדים
חצי כוס מים
.
למלית:
700 גרם ממרח תמרים
1 ורבע כוסות אגוזי מלך טבעיים קצוצים גס
2 כפיות שמן
כפית גדושה קינמון
1 סוכר וניל
.
לפיזור על המעמולים:
אבקת סוכר
.
כלים:
צבתית משוננת למעמולים

אופן הכנה

ראיתם פעם דבר כזה מעדן

1  מערבבים בקערה סולת, קמח רגיל וקמח תופח יחד. מוסיפים את החמאה ומפוררים בעזרת תערובת הקמח. מוסיפים את מי הורדים, השמן והמים, ולשים לבצק אחיד (בצק פריך – רצוי לא ללוש יותר מדי).
2.  מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. מתחילים לרדד כרבע שעה לאחר ההוצאה מהמקרר.
3.  מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
4.  מרדדים כל כדור בצק לעלה דק, קורצים עיגולים וממלאים במלית (בערך כפית). סוגרים כל עיגול לחצי סהר כמו כיסונים (את שאריות הבצק מאחדים לכדור לשימוש נוסף). הופכים את הסהר הממולא, כך שהתפר יהיה כלפי מטה ומעצבים בעזרת הידיים לצורת עלה. בעזרת צבתית משוננת למעמולים ממשיכים לעצב את צורת העלה.
5.  מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים ואופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה, עד הזהבה קלה.
6.  בוזקים אבקת סוכר

מעמול ‏ ‏- תמרים אגוזים
סיגלית ימיןספר המתכונים של
מתכון של

סיגלית ימין

204 מתכונים