Share with:


חלבי

אופן הכנה

לקרם פטיסייאר
80 גרם חלב
כפית תמצית וניל
25 גרם סוכר
10 גרם חמאה רכה
15 גרם קורנפלור
5 גרם קמח
2 חלמונים

לקרם שקדים
2 ביצים
125 גרם אבקת שקדים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה

לסירופ
50 גרם מים
50 גרם סוכר

הכנת קרם פטיסיאר
מביאים לרתיחה את החלב עם תמצית וניל .
מערבבים את החלמונים עם הסוכר מוסיפים את הקורנפלור ואת הקמח מנופה מערבבים עד שאין גושים .
מוסיפים את החלב בהדרגה ושוב מערבבים.
מחזירים את הסיר על הגז ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם סמיך מאוד שופכים לקערה ומוסיפים את החמאה מערבבים מכסים בניילון נצמד ושמים בצד.

קרם שקדים
מערבבים את הביצים סוכר אבקת שקדים חמאה ושוב מערבבים עד שאין גושים .
מוסיפים את הקרם פטיסייאר ומערבבים עד לאיחוד ,מכניסים לשקית זילוף ומכניסים למקרר .
מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים .
עוגולים בקוטר 26 ס"מ .
שמים על נייר איפה ומזלפיפ קרם בצורת חילזון אבל לא עד הסוף משאירים קצת מקום למרוח להדביק את החלק השני.
מרטיבים את הקצה של הבצק סביב ומכסים בעוד עיגול מעדקים היטב עם האצבעות ועושים חתחים סביב ומברישים ביצה אבל לא במסגרת של העיגול .
מכניסים למקרר לשעה ושוב מברישים ביצה ועושים דוגמה עם סכין מה שבא לכם .
ועושים כמה חורים בבצק .
אופים בתנור שחומם מראש 200 מעלות 20 דקות .
ומורידים את החום של התנור ל 180 מעלות ואופים לעוד 30 דקות .

הכנת הסירופ
שופכים את המים והסוכר ומבשלים עד לקבלת מרקם מעט דביק מברישים על העוגה מקררים מעט ואפשר להגיש

מאפה צרפתי בצק עלים חמאה במילוי קרם פראנג'יפן שקדים_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים