Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגיות שוקולד צ'יפס שהן גם רכות וגם פריכות? כן, בדיוק! סוף סוף הצלחתי להגיע למתכון מדויק, קל ושווה בטירוף שמייצר עוגיה רכה מבפנים, קריספית מבחוץ ומלאה בכל טוב!
קבלו את המתכון שלי לעוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות עם המון שוקולד, פקאנים, חמאת בוטנים וקינמון – שילוב שאחרי שתטעמו אותו לא תוכלו לחזור לעוגיות שאתם מכירים.

המתכון כאן 👇

תעקבו גם באינסטגרם: https://www.instagram.com/madlen_patisserie

מצרכים (מספיק ל20 עוגיות גדולות מאוד):
– 200 גרם חמאה רכה בטמפ החדר (לא להמיס במיקרו, להוציא חצי שעה לפני ההכנה ולתת לחמאה להתרכך)
– 180 גרם סוכר חום בהיר
– 100 גרם סוכר לבן
– 2 ביצים
– 350 גרם קמח
– כפית סודה לשתייה
– קורט מלח
– חצי כפית קינמון
– כף גדושה חמאת בוטנים
– 100 גרם שוקולד לבן חתוך גס
– 50 גרם פקאנים קלויים חתוכים גס
– 100 גרם שוקולד מריר חתוך גס

אופן הכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכרים לקרם.
2. מוסיפים ב3 פעימות את הביצים וכל פעם מערבלים עד להטמעה מוחלטת בקרם.
3. מוסיפים קינמון וחמאת בוטנים ומערבלים להטמעה.
4. עוצרים את המיקסר, מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומלח בבת אחת. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומערבלים עד לאיחוד.
5. מוסיפים שוקולדים ופקאנים ומערבלים עד להטמעה. מומלץ כמה שפחות לערבל.
6. הבצק לא חייב לצאת מגובש לגמרי, יכול להיות קצת קרמי אבל לא דביק מדי. אוספים אותו, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לחצי שעה.
7. מדליקים תנור על 170 מעלות ללא טורבו. מוציאים את הבצק וחותכים חתיכות בגודל הרצוי – לקבלת עוגיות גדולות חתכתי כמות של 60 גרם לעוגיה. אפשר גם פחות, ואם לא מפריע לכם האחידות בין העוגיות אז אפשרי בלי משקל.
8. כל חתיכה מכדררים לכדור ולוחצים עליו קלות. מניחים בתבנית במרווחים גדולים כי העוגה משתטחת במהלך האפייה. מכניסים לתנור רק כאשר התנור כבר חם והגיע ל170 מעלות.
9. אופים בין רבע לשעה ל20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. נותנים להן להצטנן כמה דקות ורק אז אפשר לגעת בהן.

תהנו! ואל תשכחו לתייג אותי 😘

עוגיות שוקולד צ'יפס שהן גם רכות וגם פריכות_מתכון של מדלן אביב
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים