Share with:


פרווה

אופן הכנה

כ – 1 ק"ג קמח
1 חבילה מרגרינה מומסת
1 כף אבקת אפיה
1 כף חומץ
2 כוסות מים פושרים
שמן צמחי לטיגון עמוק

לסירופ:
1 ק"ג סוכר
4 כוסות מים
מיץ מלימון שלם

לקישוט:

שומשום

* מערבבים את הקמח, המרגרינה, החומץ והמים לעיסה אחידה. מוסיפים את אבקת האפיה ולשים לבצק. מניחים
בצד לעשר דקות.
* מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק ומגלגלים אותו לרולדה.
* חותכים כל רולדה לחתיכות ברוחב 1 ס"מ ומרדדים כל חתיכה לעלה עגול קטן.
* חורצים כל עלה עגול בארבעה חריצים מקבילים לאורך קוטרו.
* מחממים שמן לטיגון בסיר , אוחזים כל עלה עגול בין
כל האצבעות של כף היד – פעם מעל האצבע ופעם מתחת לאצבע שלידה ולבסוף
את הקצה האחרון מעל לכל האצבעות.
* מחליקים בזהירות את הבצק אל השמן הרותח ומטגנים כמה שניות עד שהשבאקיה מוכנה.
* בעזרת כף מחוררת או מלקחיים מוציאים את השבאקיה מתוך השמן ומעבירים לטבילה
בסירופ החם
* מוציאים – מפזרים שומשום למי שרוצה ומקררים

שבקייה
דייוויד וחברי הקבוצהספר המתכונים של
מתכון של

דייוויד וחברי הקבוצה

187 מתכונים