Share with:


פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

קילו תפוחי עץ.
לקלף, לחתוך לשמיניות.
את הגרעינים השחורים לשמור.
להשרות את התפוחים בקערה במשך שעה
עם מי ברז כף קורנפלור וכוס מיץ לימון לכיסוי מלא.

מכינים סירופ:

קילו סוכר.
כוס וחצי של המים שהשרנו בו את התפוחים.
להוסיף 5/6 גרעינים שחורים שהוצאנו מהתפוח.
ולבשל על אש קטנה למשך 15 דק עד שכל הסוכר יימס לחלוטין.

לסנן את התפוחים, לא לשטוף לחתוך לשמיניות/ קוביות מה שנח לכן
ולהוסיף אותם לסירופ.
לערבב קלות בזהירות לא למעוך את הפרי.
להסיר מדיי פעם את הקצף שמצטבר מסביב.
לאחר כ25-30 דק
להוסיף 2 ראשי ציפורן ומעט מאוד אגוז מוסקט,
לאחר שהכל התבשל לדאוג להוציא את הציפורן על מנת שלא תשחיר לנו את הסירופ אלא רק תתן טעימה קטנה.
לבשל הכל עד לריכוך מלא של התפוחים בערך 45-50 דק.