Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

אני קונה ביסקוויטים בשופר-סל – כתוב עליהם פתי בר גדול (יש שני סוגי פתי בר, אלה שכתוב עליהם "גדול"הם עבים יותר, פריכים יותר)בטעמי שוקולד ווניל, אוסם הוציאה לאחרונה פתי בר שחור.
בסיר שטוח בגודל בינוני מכניסים לפי הסדר:
כ-3/4 כוס מי ברז
5-6 כפות סוכר –
טורפים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומוסיפים:
100 גרם שוקולד מריר – קוביות
5 כפות גדושות קקאו
כפית נס קפה רגיל
מעט וניל או ליקר שאוהבים – אם אוהבים (לא חובה)
טורפים הייטב עד קבלת מירקם חלק ומוסיפים:
כפית שמן רגיל – נותן רכות וברק
כ-50 גרם חמאה או מחמאה מערבבים שוב היטב,
ומכבים.

אפשרות ראשונה: אני לוקחת ביסקוויטים וניל וגם שוקולד (הגוונים השונים מוסיפים יופי וטעם, כמו בתמונה) שוברת גס ומכניסה לתוך הסיר, לתוך הקרם שנוצר…ומערבבת., (הוספת הביסקוויטים בערך שרוול ביסקוויטים, או עד שנשאר מעט קרם שיכסה ויעטוף את הכל.
אפשר להוסיף אגוזים, צימוקים או מה שאוהבים…מוסיפה לפעמים גם חתיכות קטנות של מרשמלו.
בתבנית חד פעמית, פורסת לאורכה ניילון נצמד עם שוליים, יוצקת את מסת העוגה עוטפת עם הניילון וסוגרת מעל עם הקצוות…ולמקרר, רצוי להמתין כ-12 שעות לפני ההגשה…
אפשרות נוספת: – מכינים קערית מים רותחים + כפית נס קפה, מוהלים עם מעט מים מהברז, טובלים כל ביסקוויט מורחים עליו קרם שוקולד, ושוב טובלים ביסקוויט, אני מורחת ביסקוויט אחד שוקולד ומיד אחריו ווניל, וכשפורסים את העוגה, פורסים אלכסוני, ואז יש פסי זברה יפים, כמו בתמונה, בפעם האחרונה קישטתי עם קצפת פרווה, (אני מוסיפה כף סילאן לקצפת וגם אינסטנט ווניל, הסילאן מנטרל קצת את טעם הפרווה.)
בתיאבון…

רולדת שוקולד ובסקויטים_ גילה כהן אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים