Share with:


חלבי

אופן הכנה

רולדת ריבה נוסטלגית וטעימה במילוי ריבת תותים או שזיפים עם קרם שמנת מתוקה ובתוספת אגוזים ושקדים קצוצים

6 ביצים בינוניות מופרדות
כוס סוכר
חצי כוס שמן קנולה
כוס קמח לבן
2 שמנת מתוקה 32% שומן קופסאות קרטון סה"כ 500 מ"ל
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל – קופסת קרטון (80 גרם)
קונפיטורת תות שדה – צנצנת זכוכית (340 גרם), או ריבת שזיפים.
כוס אגוזי מלך קצוצים.
כוס שקדים מקולפים.
אבקת סוכר לפיזור מעל

הכנה:
1. מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן קלות.
2. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף לבן וסמיך, להוסיף את כוס הסוכר ולהקציף עוד כ- 2 דקות.
3. מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני. מוסיפים גם את השמן, מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח ומערבבים כדקה נוספת.
4. משטחים את הבלילה בתבנית בעזרת לקקן או כף ומיישרים אותה לשכבה דקה ואחידה.
5. אופים בתנור למשך כ- 20-25 דקות (בודקים עם קיסם שאמור לצאת יבש).
6. מצננים את הרולדה לחלוטין. מניחים מגבת מטבח, שמים עליה את הרולדה, מגלגלים ושמים בצד.
7. מקציפים את השמנת המתוקה עם פודינג הוניל, מורחים על הרולדה (פותחים אותה לפני) את הריבה וחצי מכמות הקרם, ומפזרים חצי כמות מהאגוזים והשקדים.
8. משטחים כך שהריבה והקצפת יכסו את הרולדה בשכבה אחידה.
9. מגלגלים לרולדה הדוקה ושמים על צלחת הגשה.
10. מורחים את חצי כמות הקרם שנשארה על הרולדה, מפזרים את חצי הכמות של האגוזים והשקדים הקצוצים ומפזרים אבקת סוכר

רולדת ריבה וקרם שמנת מתוקה
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

77 מתכונים