Share with:


חלבי

אופן הכנה

מתכון : מיכל יחזקאל

מרכיבים לעוגת השוקולד:
סוכריות לקישוטים
5 ביצים מופרדות בטמפ' החדר
1/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 כפית קקאו
1 כפית שוקולית
1 כף דבש

מרכיבים לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה פרווה (250 מ"ל)
2-4 כפיות קפה נמס
1/4 כוס סוכר.
אופן ההכנה:
קודם נחמם תנור ל170-180 מעלות.

נכין את עוגת השוקולד:
הקציפו חלבונים והוסיפו בהדרגה 1/4 כוס סוכר עד לקבלת קרם יוגורטי.
הוסיפו את החלמונים וסוכר הוניל ואחדו בהקצפה ובסוף יש להוסיף את השוקולית, הקקאו והדבש עד לאיחוד.
עכשיו צריך לשטח את כל התערובת הזו על נייר אפייה מרופד עם התזת שמן ולאפות 10-15 דקות מקס, זה צריך לצאת ספוגי רך.
בזמן הזה מכינים אך הקצפת:
במיקסר הקציפו 250 מ"ל שמנת מתוקה, סוכר וקפה נמס עד לקבלת קרם קצפת.
אחרי שהעוגה מתקררת מרחו את הקצפת ומעליה פזרו פצפוצי שוקולד/סוכריות ואז גלגלו בעזרת קילוף נייר האפייה.
מעבירים להתייצבות במקפיא.

בינתיים מכינים גנאש
160 גרם שוקולד מריר
160 גרם שמנת שמנת מתוקה
ערבבו עד תערובת אחידה ושפכו מעל העוגה.

מחזירים לעוד התייצבות קלה

רולדת דבש-שוקולד במילוי קרם בציפוי גנאש שוקולד ופירורי פיסטוק וגרעינים
מיכל יחזקאלספר המתכונים של
מתכון של

מיכל יחזקאל

11 מתכונים