Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

רולדות עם טעם משודרג וכייפי.
נחטפות מהר גם בלי התירוץ של הקפה או השתייה החמה ליד.
החלטתי לשדרג את הטעם שלהן בשילוב שני ממרחים יחד.
אני בטוחה שגם אתם תאהבו ותתאהבו.
ואפילו אפשר לקחת הכינם לאירוע, חגיגה או סתם להשוויץ במשרד.

רכיבים:
לבצק:
6 כוסות קמח לבן (אפשר להחליף לקמח מלא)
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס ממרח תמרים רך (או 200 גרם חמאה)
1 כוס מים
2/3 כוס שמן

למילויי:
ממרח לוטוס וממרח חלווה
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק (לא טחון)

לקישוט:
אבקת סוכר

ההכנה:
1. מחממים תנור מראש ל-170 מעלות
2. מעבדים במיקסר במהירות נמוכה עם וו גיטרה את:
הקמח, אבקת האפייה, ממרח התמרים והשמן עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את כוס המים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק חלק, רך ולא דביק.
(אם קצת דביק מוסיפים קצת קמח, ואם הבצק פירורי ויבש מוסיפים קצת מים).

3. מערבבים בקערה קטנה נפרדת את ממרח הלוטוס, החלווה ביחד לקבלת ממרח אחיד.
(לוודא שהממרחים רכים וקל להתנהל איתם לערבוב)
**למי שלא רוצה ממרח משולב אז לדלג על השלב הזה
4. מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים שווים.
5. על משטח מקומח או על נייר אפייה מקומח מרדדים כל חלק בצק
לעובי של לא יותר מ-1/2 ס”מ, ובגודל של 30×25 ס”מ לערך.
6. מורחים על הבצק את הממרח המשולב שהכנו
ומפזרים בנדיבות את אגוזי המלך הקצוצים.
(אפשר גם למרוח כל רולדה בממרח בטעם אחד ולא משולב – איך שאוהבים)
7. מגלגלים כל חלק של בצק לרולדה, ומניחים בזהירות על תבנית אפייה של תנור עם נייר אפייה חדש.
(אם עובדים על נייר אפייה מקומח אז אפשר להיעזר בנייר האפייה כדי להתחיל את גלגול הרולדה)
8. לוודא שבין כל רולדה יש מרווח טוב.
פורסים כל רולדה לפרוסות ברוחב 3 ס”מ לערך, אבל לא חותכים עד הסוף
אלא משאירים אותם קצת מחוברות בבסיס.
9. מכניסים לאפייה כ-30 דקות עד להזהבה בהירה.
מוציאים ומצננים לגמרי ואז חותכים את הפרוסות לגמרי לפי החיתוך הראשוני שביצענו לפני הכניסה לאפייה.
מפזרים לקישוט אבקת סוכר על פרוסות הרולדה.
10. שומרים בקופסא סגורה בטמפ’ החדר…

רולדות ממרח לוטוס וממרח חלווה
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים